хакатон за разработка на компютърни игри

48-часов хакатон за разработка на компютърни игри се провежда в 5 български града

Надпреварите в Габрово, Пловдив, Бургас, Варна и София са част от глобалната инициатива Global Game Jam

48-часов хакатон за разработка на компютърни игри се провежда в 5 български града. Проявата е част от Global Game Jam /GGJ/ в периода 20-22 януари. Това е най-голямото събитие за създаване на игри в света и България ще бъде част от тази международна общност за четвърта поредна година.

Освен в София, Global Game Jam ще се проведе за четвърта година в Пловдив, за трета – в Бургас, за втора – във Варна и за първи път в Габрово. GGJ е най-бързо развиващото се гейм събитие в света. Броят участници за 2016 г. надхвърли 30 000 души в 630 локации в 93 държави по света. Досега участниците в българския гейм джем са създали повече от 100 игри за общо 6 дни.

Събитието е отворено за хора с всякакви интереси на възраст над 18 години. На едно място се събират програмисти, художници, аниматори и гейм дизайнери. Участниците в 48-часовия хакатон ще имат шанс да докажат възможностите си като създадат нов продукт. За да стигнат до финала, те трябва да създадат напълно завършена игра или работещ прототип.

Проявите в България този уикенд са подкрепени от редица ИТ компании, сред които членовете на БАИТ Майкрософт, Мусала Софт, Стемо, Технологика, както и Община Бургас, СофтУни и чуждестранни компании.