Adidas хакатон предстои в София

Adidas хакатон предстои в София за първи път

Adidas хакатон предстои в София на 12 и 13 май 2018 г. Това съобщават от компанията, която в последните години активно работи за своята дигитална трансформация.

Adidas хакатон – регламент

Adidas хакатон се провежда за първи път в София – в Work & Share Co-working Space, ул. „Тинтява“ 15-17.

Предизвикателството на инициативата е „Enhance The Fan Experience Through Tech“. Идеята на компанията е да съберат екипи от различни хора и да ги обединят в решаването на ключови проблеми. Целта на проявата е да се стимулират иновациите, скоростта, сътрудничеството и творчеството.

Ако имате желание да се включите, можете да направите своята безплатна регистрация тук .

Няма ограничение в технологиите, които отборите могат да използват. Екипите могат да създадат своите проекти чрез HTML/CSS, Phyton, iOS, C#, C++, JavaScript, Java, посочват организаторите.

Adidas хакатон – инициативата

Надпреварата e един от серията европейски хакатони в 4 европейски града – Барселона, София, Мадрид и Амстердам. Столицата ни е избрана сред огромната конкуренция на десетки големи градове, които първоначално са разглеждани като потенциални домакини на събитието заради напредъка им в сферата на информационните технологии.

Включването на София в първата по рода си дигитална инициатива на adidas e чест за целия ни екип на локално ниво, но е и високо признание за всички наши сънародници, които имат принос за това столицата ни да бъде разпозната на европейско ниво, като един от водещите градове в сектора на иновациите, се посочва в прессъобщението на организаторите.

Adidas хакатон – наградите

Специално за хакатона от САЩ пристига Кайл Кълъмбъс – предприемач и основател на стартъп компании, в момента Program Launch Manager на Mercedes-Benz Research & Development.

Печелившите отбори от всеки град ще бъдат поканени на финалния хакинг турнир. Той ще се проведе в централата на adidas в Херцогенаурах, Германия. По време на събитието финалистите ще имат уникалната възможност да се срещнат с един от тримата най-високопоставени мениджъри на adidas-Михаел Фюгеле (Chief Information Officer). Участниците ще имат шанс да обменят впечатления и знания и с други лидери на компанията, ще получат ексклузивни награди както и ще имат възможността да посетят иновативната технологична „лаборатория на бъдещето“ на adidas. Компанията ще предостави технически обучения на място, оборудвано с най-съвременни технологии.

Победителите в състезанието в България ще получат и VIP пакет от допълнителни награди достигащи на стойност до 10 000 лв.

Още информация за хакатони и ИТ обучения