Банка ДСК

Банка ДСК е най-желаният от студентите работодател сред банките

Банка ДСК е най-желаният от студентите работодател сред банките. Това сочи проучването Graduate Survey, проведено за втора поредна година

Банка ДСК – дигитално присъствие

Банка ДСК има многопосочен ангажимент към младите хора. Tе са бъдещите клиенти, които ще се възползват от многобройните дигитални решения. Те са и хората, които да оценят по достойнство работодателската марка Банка ДСК с предлаганите атрактивни условия за кариера и реализация.

За утвърждаване на работодателската си марка Банка ДСК предприе по-атрактивно позициониране в дигиталното пространство. Банката публикува за работа чрез профила си в специализираната професионална мрежа LinkedIn.

В секция „Кариери” на корпоративния сайт кандидатите за работа също могат да намерят информация за свободните позиции в офисите на Банка ДСК. Там те могат да се запознаят и с възможностите за придобиване на практически опит в реална среда чрез стажантската програма на банката.

Участие във форуми

Участията на Банка ДСК в национални кариерни форуми осигуряват срещата със студенти с интере към банковия сектор. Консултантите „Човешки ресурси“ запознават младите хора с условията на работа в институцията. Над 1500 души с интерес към банката са посетили щанда на последното изложение „Национални дни на кариерата“. През 2017 г. 106 практиканти са завършили стажантската програма. Около 20 % от тях са намерили професионална реализация в структурата на банката.

Банка ДСК предлага на младите хора безценен опит. От една страна, в институция с доказани традиции и устойчивост. От друга , предизвикателството да докажат себе си в обслужване, съобразено с дигиталната трансформация и променящите се потребителски нагласи.

и достиженията във високите технологии.

Проучването

В тазгодишното издание на класацията Банка ДСК е подобрила представянето си с едно място нагоре. Инстиутцията заема трето място след HPE и Coca-Cola. Националното проучване „Топ 50 най-предпочитани компании от студентите в България” измерва мнението на студентите за предпочитания от тях работодател в България. В периода от 15.02-15.05.2018 общо 7255 студенти от 51 български  университета са попълнили онлайн анкетата. Предпочитаните от студентите сфери за бъдещо професионално развитие са високите технологии и банковия сектор. Както и миналата година, водещ фактор при избора на студентите се оказва наличието на структурирана стажантска програма. Чрез нея студентите придобиват впечатления за работодателя, запознават се с дейността и корпоративните му ценности.

Обяви за работни позиции вижте тук