Безплатна научна програма за 300 ученици започна в София

Безплатна научна програма за 300 ученици започна в София. BASF Chemgeneration е международна и е насочена към учениците от средните училища. Това съобщават организаторите.

Програмата

Безплатните занимания стартираха на 11 октомври 2019 г. в TechnoMagicLand, София Тех Парк и ще продължат през цялата учебна година.

Безплатна научна програма за 300 ученици започна в София

BASF Chemgeneration е интерактивна научна програма, която е разработена с цел да популяризира науката сред ученици на възраст между 14 и 18 години. Да ги запознае със забавната страна на химията и чрез практиката да образова учениците за значението на химията и естествените науки за създаването на устойчиво бъдеще. Тя включва интерактивни семинари по химия, които се провеждат всеки втори петък от 14:00 ч. в TechnoMagicLand в София. Безплатно участие в нея ще вземат 300 ученици от средните училища в София.

По време на семинарите гимназистите ще провеждат набор от химически експерименти, като ще имат възможността да намерят решение за някои проблеми на съвременното общество. Учениците сами ще рециклират хартия, ще създават системи за пречистване на мръсна вода, ще провеждат електролиза на метал и ще докажат, че има видове пластмаса, която може да се разгради само за няколко седмици.

За участие в BASF Chemgeneration могат да кандидатстват единствено учители или училища.

Всички подробности и формуляри са достъпни в образователния портал на инициативата. Заявления се приемат и на e-mail: basf.chemgeneration@agencyprima.com.

За BASF Chemgeneration

BASF Chemgeneration започва през 2011 г. под формата на образователен уебпортал, за да се превърне в една по-сложна научна програма. Чрез нея учениците ще разберат как науката решава ежедневни проблеми и каква е ролята на химията за запазването на планетата. Програмата Chemgeneration е насочена към всички ученици, а не само към тези, които имат изявен успех в химията или интерес към естествените

Научната програма се организира в 8 страни от Централна и Източна Европа в партньорство с научни и образователни институти, включително Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“.

Още информация за различни ИТ и STEM инициативи