Безплатно QA училище стартира в София

Безплатно QA училище стартира в София от 14 ноември. Това съобщават от компанията DataArt, която организира обучението.

Инициативата е отворена за студенти, ИТ ентусиасти и всички заинтересовани от софтуерното тестване. Няма изискване за предишен опит в сферата, като програмата е създадена за начинаещи. Обучението включва въвеждане в основите на ръчното и автоматизираното тестване.

Двамата най-добре представили се QA курсисти имат възможност да започнат работа като QA стажанти на пълен работен ден в DataArt България.

Как да се включиш

  • изпрати автобиография на английски език.
  • напиши кратко мотивационно писмо „Защо искам да участвам в QA School?“
  • отговори дали проявяваш интерес да се включиш в стажантската програма след успешно завършване на QA School.

Всички файлове следва да изпратиш на електронна поща: school.sof@dataart.com в срок до 31 октомври.

Кой има шанс

Кандидатите ще преминат през предварителен подбор, на база изпратените документи. Достатъчно е да владеят добре английски език (минимум intermediate level), както и да са наблюдателни и мотивирани да учат. За предимство се считат основни познания в QA терминологията на английски език, както и основни умения в програмирането.

Обучението на английски език с продължителност 1 месец  и се провежда в офиса на компанията в София. Програмата включва както теоретична, така и практическа част, която е свързана с ръчното тестване и основите на автоматизирането тестване.

Какво е QA

Специалистът качествен контрол – QA (от английски quality assurance) следи и тества качеството на софтуерните продукти и услуги в през целия период на разработка. Възможни са 2 посоки на кариерно развитие: автоматизирано тестване – използват се програми, които участват в тестването, симулират грешки или хакерски атаки. При ръчното тестване тези проверки се правят от реален човек.

Следете възможности за други актуални ИТ обучения в Новините на eSkills For Future