Bulgaria Innovation Hackathon

Bulgaria Innovation Hackathon отвори регистрацията си

Bulgaria Innovation Hackathon отвори регистрацията си. Надпреварата се организира от Innovation Starter, стейкхолдър на eSkills For Future, които за пета поредна година провеждат безплатна Академия за иновации за студенти.

Проектът се обединява заедно с Обединени идеи за България, за да създадат заедно най-голямата отворена платформа за иновации за студенти у нас – Академия за иновации: ИДЕИТЕ 2018.

Събитието се провежда в партньорство с водещите университети в страната и с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

Bulgaria Innovation Hackathon

Регистрацията Bulgaria Innovation Hackathon е отворена.

Тя е безплатна и може да бъде направена до 20 май на сайта на Innovation Starter.

Отборите следва да са екипи до 5 души.

Студентите, ще имат възможността да разработват и презентират свои решения в 3 мисии:

  • Мисия: „Изобретения на бъдещето“
  • Мисия: „Дигитални иновации“
  • Мисия: „Социални решения“

 

Надпреварата  ще се реализира отново под формата на 24-часов Innovation Hackathon. Състезанието ще се проведе на 1 и 2 юни. На 2 юни от 14.00 ч., при открити врата, в Литературен клуб „Перото“ на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях. В състава на журито са 19 души. Сред тях  Бойко Благоев, ръководител отдел „Информация и комуникация“ към Европейската комисия в България. Оценки на проектите ще дават още Тодор Брешков, Управляващ партньор LAUNCHub Ventures, Алексей Лазаров, главен редактор на „Капитал“, Филип Генов, Вицепрезидент и мениджър специални проекти УниКредит Булбанк, Весела Калъчева, изпълнителен директор на БАИТ, както и представители на университетите.

Наградите

Надпреварата е с награден фонд от 10 000 лв. за екипа студенти с най-креативна и приложима идея. Предвижда се и посещение в Брюксел за отбора-победител, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

Паралелно с хакатона всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно на 1 юни, от 10.00 до 14.00 ч. лекции по темите иновации и креативност, водени от водещи международни и български експерти.

Още подробности за актуални ИТ събития вижте тук