Петима българи в челната десетка на първи кръг в CodeIT

Петима българи намериха място в Топ 10 след приключването на първия кръг от юбилейния 20-ти сезон на надпреварата по програмиране CodeIT. Това съобщават организаторите от Мусала Софт.

1 кръг

Петима българи в челната десетка на първи кръг в CodeIT

Първият кръг – маратон, който стартира на 19 октомври, финишира на 9 ноември. Участие взеха състезатели от България, Сърбия, Македония, Армения, Хърватия и Украйна. Голям брой от тях записаха ненулев резултат и ще получат тениски с кукер CodeIT.

С най-добро класиране от българските програмисти е Андон Тодоров от София, който се нареди трети с актив от 66.250 точки. Първото място в маратона беше за Душко Обрадович от Сърбия, който събра 90.369 точки.

В паралелното класиране за младежи участват 11 състезатели. С най-висок резултат от тях отново е представител на Сърбия – Неманя Майски с 57.664 точки, а челната тройка се допълва от двама българи – Деян Хаджи-Манич и Юлиян Славчев съответно с 31.654 и 27.674 точки.

Наградите

Чрез жребий от всички участници бяха избрани трима, които ще получат суитчър CodeIT и клавиатура и мишка от спонсорите на състезанието. Късметът се усмихна на Илиян Занкински, Благойче Павлески и Урош Огризович.

Вторият кръг от надпреварата ще е Спринт и ще се проведе на 7 декември 2019 г.

Още информация за ИТ прояви