Отворена лекция за Индустрия 4.0 провеждат ERP Academy и NearSoft

Отворена лекция за Индустрия 4.0 и дигитализацията на оперативните дейности ще се проведе на 9 февруари 2019 г. от 11:00 ч. във Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), зала 501. Инициативата е на ERP Academy и компанията NearSoft.

Отворена лекция за Индустрия 4.0 провеждат ERP Academy и NearSoft

Индустрия 4.0

Прогнозите на експертите са, че Индустрия 4.0 ще промени облика на българската икономика. Ние като държава трябва да откликнем на новите предизвикателства, свързани с процесите на дигиталната трансформация, които не са само технологични, но и обществено значими. Според Владимир Филипов, който ще представи темата, Индустрия 4.0 е както възможност, така и риск за България.

“Индустрия 4.0 ще революционализира цялото общество и ще има ефект върху икономиката, върху образованието, както и върху самата политика. Когато дойде времето на киберфизически системи, производството ще стане толкова ефективно, че вече няма да има смисъл от аутсорсинг услугите. За да бъде осъществен по-плавен преход и събраните знания да бъдат използвани в позитивна посока, страната ни трябва да се съсредоточи от износ на услуги към износ на софтуерни продукти“.

Това казва още експертът.

Владимир Филипов е основател и изпълнителен директор на NearSoft. Това е иновативна софтуерна компания, която предлага собствени продукти (МОМ4) и услуги за оперативно управление на производството и дейностите по поддръжка и ремонти.

ERP Academy

Лекцията на тема „Индустрия 4.0 – възможности и заплахи за България. Дигитализация на оперативните дейности“ е част от инициативата на ERP Academy. Целта е популяризиране на софтуерите за управление и дигиталната трансформация на бизнеса като важна тема. Това също така е и добра възможност за реализация на младите хора в България.

Екипът на образователната организация ръководи иновативна магистърска специалност „Бизнес анализ и ERP решения“. Това е единствената специализирана програма в Европа, която предлага обучение и широк поглед върху най-популярните ERP платформи и решения от висок клас. Сред преподавателите в ERP магистратурата са представители на някои от най-успешните компании в сектора в България. Също така и консултанти от водещи международни компании, които ще запознават студентите с най-новото от дигиталната трансформация на бизнеса.

Възможности за преквалификация и ИТ обучения вижте тук