Evolution of Technical Communication събира в София стотици автори на софтуерна документация за единайсети път

През тази година програмата на конференцията ще бъде обогатена с два хакатона, организирани съвместно с Bosch Software

Evolution of Technical Communication – събитието, което всяка година привлича в София стотици автори на софтуерна документация, информационни разработчици, технически редактори, информационни архитекти и преводачи от ИТ сектора, през 2020 г. ще се проведе на 27 и 28 май /сряда и четвъртък/ в Интер Експо Център.

Билетите за Evolution of Technical Communication 2020 ще бъдат пуснати в продажба от 14 февруари на страницата на събитието, като до 20 март ще бъдат валидни цени за ранна регистрация на стойност 150 евро. Организаторите от tekom Europe са предвидили отстъпки за своите членове, включително и за тези на нейното българско подразделение – tekom България. Те ще могат да се възползват от билети на стойност 105 евро.

Новост през 2020 г. ще бъдат двата хакатона, организирани с подкрепата на Bosch Software. Те ще се проведат в следобедните часове, като ще бъдат насочени към опознаване света на програмирането чрез забавни и креативни занимания и не изискват допълнителни знания и умения.

Участваме в Evolution of Technical Communication заради самата конференция и нейната общност. Посетих я преди две години и реших, че това е конференцията за мен и моя екип. Насочена е към софтуерната документация с много специализирани и интересни теми. Ще се радваме да опознаем общността още по-добре и да обменим опит“, каза Сузане Пфайфър, ръководител „Техническа комуникация“, Bosch Software.

Конференцията е единствена по рода си в Югоизточна Европа. Тази година тя се организира за 11-ти път. Процедурата за набиране на лектори е отворена до 10 февруари.

ETC традиционно събира компетентни професионалисти, работещи като “Technical writer” – една професия с нарастващо търсене в технологичния бранш. Това е мястото, където се срещат експерти от България и света, за да научат за иновациите в професията си през последната година и да обменят полезен опит и контакти.

Желаещите да бъдат лектори в Evolution of Technical Communication 2020 могат да участват с презентации от 40 минути, практически занимания (уъркшопи) от 90 минути и обучения (tutorials) от 60 минути, посветени на основната тема „Иновации в софтуерната документация“. Работният език е английски. Предложенията ще трябва да покриват някоя от следните теми:

 Изкуствен интелект (AI)
API документация
Continuous Delivery
Интелигентно съдържание
Потребителско изживяване
SEO
Метаданни и таксономии
Моделиране на информацията
Структуриране на документация по конкретен сценарий
Автоматично поддържане и обновяване на документация
Кариерно развитие

Кандидатите за лектори трябва да подадат заглавието на темата си, резюме и кратка биография при регистрация в tekomWebPortal.

Целта е избраните лектори да внесат иновативни идеи в общността и да разкажат някои от най-добрите си практики. Те може да споделят своите опит и знания с участниците, пример от практиката (case study) или история за вдъхновяващо предизвикателство, докато общуват с колеги в приятна и позитивна атмосфера.

Изданието на Evolution of Technical Communication през 2019 г. привлече рекорден брой гости от 16 държави. Организаторите го откриха с обобщение за израстването на събитието от годишно събиране на малка местна общност до динамично развиваща се международна конференция.

За повече информация: http://evolution-of-tc.com