Хакни проблемите на България и вземи 10 000 лв. в Bulgaria Innovation Hackathon

Хакни проблемите на България и вземи 10 000 лв., за да я осъществиш в България! България става SUPER. Под този надслов ще се проведе и Академия за иновации 2019. Това съобщават организаторите от Innovation Starter, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Хакни проблемите на България и вземи 10 000 лв.

Академия за иновации 2019

И през 2019 г. Innovation Starter в партньорство с водещите университети в България, организират Академия за иновации – Innovation Hackathon за студенти. В събитието ще участват студенти от 9 български университета.

Bulgaria Innovation Hackathon

Събитието ще се реализира отново под формата на 24-часов хакатон.

Наградният фонд за отбора студенти с най-креативна и приложима идея е 10 000 лв. Победителите ще получат и възможност за посещение в Брюксел, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации 2019.

В рамките на събитието студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми:

  • „Войната по пътищата“
  • „Обезлюдяване на регионите, грижа за възрастните хора“
  • „Здраве и технологии“
  • „Чистота, зелени идеи и екология“
  • „Комуникационни проекти с полезна социална мисия, които радват хората“

На 10 и 11 май 2019 г. в НДК, Литературен клуб „Перото“, младежите ще могат да разработят идеите си под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги.

Студентите, които искат да участват, следва да се заявят това предварително.

Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до началото на месец май 2019 г..

В състава на журито са Бойко Благоев, ръководител отдел „Информация и комуникация“ към Европейската комисия в България и Теодор Седларски, Декан на Стопански факултет СУ „Св. Климент Охридски“. Оценки на проектите ще дават още Алексей Лазаров, главен редактор на “Капитал”, Весела Калъчева, изпълнителен директор на БАИТ, както и още представители на университети.

 

Още подробности за актуални ИТ събития вижте тук