#Hack4Education в Женева отвори регистрацията на участници

#Hack4Education в Женева отвори регистрацията на участници. Това съобщават организаторите на Световната среща на високо равнище по въпросите на информационното общество (WSIS Forum). Събитието се провежда в периода 8 – 12 април 2019 г. в гр. Женева, Швейцария.

#Hack4Education

#Hack4Education в Женева отвори регистрацията на участници

#Hack4Education е общо усилие на Международния съюз по телекомуникации (ITU) и Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) за намиране на иновативни решения за справяне с предизвикателствата, свързани с ученето през целия живот и устойчивото съществуване.

# Hack4Education е двудневен хакатон, който ще се състои на 7-8 април в Женева.

Мисията на хакатона е да обедини 10+ екипа от цял ​​свят. Очаква се отборите да развият своите конкретни решения чрез креативен и силно съвместен подход за проектиране и внедряване на интегрирани цифрови решения за потребителите, които се нуждаят от най-голяма подкрепа.

Как да участвате

Кандидатствайте, ако:

  • Сте запалени по технологиите и иновациите
  • Имате идея или съществуващ проект, свързан с осигуряване на достъп до образование
  • Сте в екип от мотивирани хора и бихте искали да развиете и вашата идея или съществуващ проект
  • Сте  на възраст между 18 и 35 години.

Регистрацията за участие в хакатона е безплатна и може да бъде направена тук .  Можете да се запишете като екип от 5 до 7 участника или индивидуално.

След затваряне на регистрацията допуснатите до участие екипи ще бъдат уведомени по имейл. Веднага след като всички участници потвърдят присъствието си, финалните отбори ще бъдат обявени публично.

Умения на бъдещото

Организаторите очакват всички, които имат идеи как да активират цифровата интеграция и да развият умения и обучения за ограмотяване.

За да се увеличи цифровото включване, са необходими фундаментално различни стратегии, посочват организаторите. Интернет все още е инструмент, който остава чужд на над половината от населението на света. Комисията за широколентов достъп за устойчиво развитие посочва, че до края на тази година светът няма дори да постигне 50% използване на интернет.

В един свят, в който все повече живеем онлайн, хората се нуждаят от дигитални умения и грамотност, за да работят, да живеят, да учат и да комуникират продуктивно. Без тези умения хората се сблъскват с маргинализация не само във физическия свят, но и в дигиталните сфери. В световен мащаб хората, които са офлайн, често имат ниско образование и грамотност. Логично, заемат работни места, които не изискват квалифицирана работна ръка.

Още информация за ИТ обучения и събития