HackVratsa 2018

HackVratsa 2018 е на тема Космос

HackVratsa 2018 е на тема Космос, съобщават организаторите на надпреварата Враца Софтуер, стейкхолдър на eSkills For Future. Първата мисия до Марс е едва след 2 години и сега е времето за търсене на нови предизивикателства и проблеми, които имат нужда от решения.

HackVratsa 2018

Третото издание на HackVratsa ще се проведе в периода 27-29 април.

Регистрацията е отворена и можете да попълните данните си тук.

В хакатона може да участват всички ученици, студенти и възрастни.

Според регламента ще бъдат допуснати максимум 40 отбора, като всеки екип следва да е между двама и петима души.

Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи. Те заедно да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Участниците може да работят в една от 4-те категории:

  • Уеб сайт и уеб приложение
  • Мобилно приложение
  • Десктоп приложение
  • Embedded системи (хардуер)

Най-добрите в програмирането и дизайна ще се съберат под един покрив, за да посветят три дни в създаването на уникални приложения и системи. В помощ на участниците ще има опитни програмисти – ментори, които ще дават насоки.

Награди в HackVratsa 2018

Организаторите предвиждат парични награди за класираните като 3 най-добри екипа:

1 място – 1024 лв.

2 място – 512 лв.

3 място – 256 лв.

HackVratsa

Враца Софтуер организират хакатона във Враца за трета поредна година, като темите са актуални, полезни и забавни. За темата „Игри и игровизация“ през 2017 г. сили мериха 31 участника, разпределени в 8 отбора. Първото издание на HackVratsa през 2016 г. събра 14 отбора с общо 52-ма участника, които работиха върху идеи за подобряване живота и средата във Враца чрез технологиите.

Враца Софтуер общество са носител на Образователната награда на БАИТ за 2015 г. Те провеждат безплатно 9-месечно обучение по програмиране, както и редица други инициативи – хакатони, семинари и часове по програмиране на деца.

Вижте още информация за ИТ събития