Първият хакатон по дигитално предприемачество се провежда в Банско

Хакатон по дигитално предприемачество DIGIT 2017

 

Първият хакатон по дигитално предприемачество се провежда в Банско. DIGIT 2017 FESTIVAL ще се състои от 18 до 20 август. Проявата е насочена към дигиталното предприемачество и насърчава млади хора да създават бизнес проекти, които могат да бъдат развити и поддържани от всяко място на Земята. СофтУни и JA България, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future, са сред партньорите на инициативата.

Какво представлява хакатон по дигитално предприемачество

Регламентът разрешава използване на

  • Всякакви езици за програмиране, технологии и инструменти за разработка: PHP, Java, C++, C#, JavaScript, Arduino, HTML5 и други и всякакви платформи с отворен лиценз, както и всякакви инструменти за графичен дизайн, анимация, видео обработка и хардуерна разработка.
  • Всякакви хардуерни устройства: телефони, таблети и други.
  • Може да се използва външна експертна помощ, но не и да се копира и преправя чужд проект.

Темата на DIGIT 2017 FESTIVAL е Дигитален туризъм.  Проекти, които не са пряко обвързани с темата на хакатона, получават по-ниска обща оценка, посочват организаторите.

На третия ден създателите на 10-те най-добри проекта се явяват на публична защита на своите проекти.

Представяне на проекта

Екипите презентират, демонстрират и защитават на живо проектите си пред комисията на журито. Отборите също така демонстрират как функционира разработката им. Времето за презентация е в рамките на 10 минути + 5 минути за въпроси.

Как да участваш

Ако си на възраст между 14 и 20 години и искаш да се включиш в първия хакатон по дигитално предприемачество DIGIT 2017 FESTIVAL, е нужно да попълниш формуляра за регистрация .

Всеки може да се включи самостоятелно или в отбор до 3-ма души.

Участниците следва да заплатят 2 нощувки в Банско, като на сайта на събитието са публикувани оферти за настаняване, съобразени с финансовите им възможности.

-> Информация за други ИТ събития и курсове по програмиране вижте тук.