Хакатонът Global Game Jam

Хакатонът Global Game Jam за поредна година в България

Хакатонът Global Game Jam се провежда за поредна година и в България.  48-часовият хакатон ще се състои в периода 26-28 януари паралелно в над 90 държави.

В България подобни джемове ще има в Габрово, София, Пловдив и Варна.

Хакатонът Global Game Jam – регламент

Събитието е отворено за хора с всякакъв опит, професии и интереси. Инициативата цели да събере любители на компютърни и настолни игри, програмисти, писатели, аниматори и художници.

Темата, по която ще се създават проектите за игри, ще стане ясна в деня на старта. В годините назад е имало теми като: „Вълни“ 2017, „Ритуал“, „Какво ще правим сега“, „Звукът от сърцебиенето“, „Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива каквито сме ние“.

Практика в този формат е участниците да имат готова основна идея за игра. В деня на откриването идеите се споделят и намират своите екипи. В рамките на две денонощия игрите се разработят до ниво прототип, който може да се играе.

Как да се включите?

За да заявите своя интерес, следва да се регистрирате на сайта за съответния град:

За Gabrovo Game Jam – тук

За Sofia Game Jam – тук

За Пловдив Game Jam – тук

За Варна Game Jam – тук

През януари 2017 г. хакатонът Global Game Jam беше организирано в повече от 600 града от над 93 държави. За един уикенд са били създадени над 7000 игри, посочват организаторите.

Още новини за подобни събития вижте тук