Kариерна Java вечер в Телерик Академия

Kариерна Java вечер в Телерик Академия

Кариерна Java вечер организира Телерик Академия. Събитието ще представи възможностите за подготовка и развитие в софтуерната индустрия с полулярния програмен език. Това посочват от водещата образователна организация, която в сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Кариерната Java вечер ще се проведе на 13 февруари, вторник, от 19:00 ч. в Телерик Академия. Събитието ще е с участието на водещи експерти от ИКТ индустрията.

Как да се включите?

Участието е отворено за всички желаещи, които искат да надградят уменията си или да се преквалифицират в областта на програмирането.

Необходима е предварителна регистрация тук .

Събитието ще акцентира върху един от най-използваните програмни езици в света Java, като адресира острата нужда от профилирани специалисти у нас.

В рамките на събитието Христо Ганев, технически директор на Proxiad в България, и Атанас Игнатов, мениджър на софтуерен екип в Experian, ще говорят за кариерните възможности с Java. Участниците ще научат повече за качествата и уменията, необходими за успешен кариерен старт в ИТ сектора. Ще се запознаят и с подробности за програмата за подготовка на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha Java. Те ще получат също ценни съвети относно подготовката и кандидатстването в програмата, както и последващото развитие директно от възпитаници на Академията.

Telerik Academy Alpha Java

Telerik Academy Alpha Java е първата професионална програма на Академията с фокус върху популярния език. Обучението ще стартира през март и е безплатно за курсистите. От кандидатите се изисква да подадат CV и мотивационно писмо на английски език на сайта на Телерик Академия до 23 февруари. Като следваща стъпка е необходимо да преминат входен изпит по основи на програмирането с Java, подготвителни материали за който са достъпни онлайн. Финалният етап от приема представлява когнитивен тест и интервю, което изследва мотивацията на кандидатите.

Telerik Academy

Над 4800 души са се обучавали присъствено в професионалните програми на Телерик Академия от старта на организацията през 2009 г. Според проучване сред завършилите до 2016 г. курсисти, 97% работят в софтуерната индустрия, като седемдесет на сто започват работа до 2 месеца от края на обучението си.

Вижте информация за сходни ИТ обучения тук