Конкурсът #SaferInternet4EU

Конкурсът #SaferInternet4EU е отворен за участие

Конкурсът #SaferInternet4EU е отворен за участие от началото на март. Надпреварата е част от инициативата е на българския комисар, отговарящ за цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Конкурсът #SaferInternet4EU – как да участвате?

#SaferInternet4EU включва състезание,  насочено към различни проекти, целящи да направят интернет по-безопасен за децата.

Състезанието се обявява в 3 категории:

  • Добра практика създадена и прилаганa от организация – тук могат да се включат иновативна програма за обучение по онлайн безопасност, ресурси в кампания за повишаване на осведомеността на младите хора, учители или родители. Категорията е отворена за публични и частни организации и специалисти от 28те страни-членки на ЕС, Исландия и Норвегия.
  • Добра практика на учители – ще бъде наградена забележителна и вдъхновяваща инициатива / ресурс / инструмент / решение от учител или група от учители.
  • Добра практика за младежи – ще бъде отличена забележителна и вдъхновяваща инициатива / ресурс / инструмент / решение от млад човек или екип младежи.

Всички кандидатури трябва да се съсредоточат върху проблемите, свързани със сферата на “По-добър интернет за децата”, като се занимават с теми като фалшиви новини, кибертормоз, опасения за неприкосновеността на личния живот при свързаните устройства и вредно или смущаващо съдържание.

Кандидатстването се извършва чрез попълване на регистрационна форма.

Крайният срок за участие е 15 май 2018 г.

Финалистите ще станат ясни до края на юни. След представяне на проектите, победителите ще бъдат излъчени чрез публично гласуване до края на октомври.

Победителите ще бъдат обявени на Форума за безопасен интернет, който ще с епроведе на 20 ноември в Брюксел.

Конкурсът #SaferInternet4EU

Надпреварата е част от инициативата #SaferInternet4EU на г-жа Мария Габриел, еврокомисар за цифровата икономика и общество. Кампанията цели да популяризира онлайн безопасността, медийната грамотност и хигиената в онлайн средата.

Много усилия са фокусирани върху създаването на по-безопасен цифров свят за най-малките потребители, техните родители, учители и полагащи грижи. Конкурсът се стреми да покаже богатия набор от онлайн инструменти, услуги, ресурси и инициативи от безброй заинтересовани страни и да отличи най-успешните от тях.

За още ИТ инициативи и конкурси следете тук