Kурс “Майнкрафт за любопитковци” провежда TechnoMagicLand

Kурс “Майнкрафт за любопитковци” стартира в TechnoMagicLand от 15 юли. Това съобщават от интерактивния детски център. Органзиаторите посочват, че най-новото им обучение комбинира спорт и игри на открито.

Майнкрафт за любопитковци

Kурс

Курсът е насочен към деца на възраст 8-10 години. Специалният курс е разработен по повод 10-тата годишнина  на Майнкрафт, както и с оглед доказаната ефективност на платформата в обучението.

Целта на курса е да представи някои допълнителни и по-малко познати функционалности. Те не се предлагат в популярната версия, която се използва в режим на игра. Участниците ще намерят най-добрия начин за справяне с предизвикателствата на режима на оцеляване и творческия режим. Правенето на цветни факли, с използване на познания по химия, използването на ледени бомби и роботи, са само малка част от функционалностите, които ще бъдат разгледани.

Курсът ще представлява интерес за всички, които познават Майнкрафт като платформа за забавление и има за цел да надгради знанията, които любопитковците са получили в училище. В рамките на обучението се прилагат познания от часовете по „Компютърно моделиране“ и се използват принципите от платформата Scratch.

“Учене чрез игра“ и „учене чрез правене“

Използваните подходи в обучението са „учене чрез игра“ и „учене чрез правене“. В програмата са предвидени три основни стъпки, които се прилагат при решаването на съвременните образователни задачи: Провери! Добави! Направи! Предвидени са учебни задачи, които имат за цел да провокират творческото мислене и съобразителността, оценката на факторите на средата и подходите за тяхното управление.

В края на обучението участниците по-различно схващане за играта и със сигурност ще притежават нов инструмент, който да им помогне в кариерното ориентиране, например в създаването на игри. Gaming индустрията е една от най-бързо развиващите се съвременни индустрии, които предоставят поле от възможности.

Записването за курса е възможно от родител или настойник, с попълване на електронния формуляр тук.

Лектор в на курса е Деян. Той е едва на 13 години, но времето което е посветил на Майнкрафт и препятствията, които е преминал, са го направили един от най-добрите експерти на своята възраст. Деян е бил ментор в CoderDojo от самото му начало през 2014 г. и демонстратор в събития на Майкрософт и обучения на учители по компютърно моделиране.

Още възможности за кариерно развитие и преквалификация