Национален конкурс „Търси се СУПЕР STEM

Стартира национален конкурс „Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!“

5 (100%) 2 votes

Надпреварата ще отличи ученици и учители в сферата на Science, Technology, Engineering, Mathematics

Стартира национален конкурс „Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!“. Това съобщават организаторите от ЕдуТехФлаг, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Надпреварата ще отличи и поощри талантливи ученици в областта на науките STEM в училище. Шанс за изява имат децата, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

В конкурса ще могат да се включат ученици от 1-ви до 13-ти клас. Участниците следва да изпратят писмено резюме или до 3-минутно видео за свое постижение. Кандидатурата може да засяга експеримент, проект, хрумване, участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM. Участието може да е индивидуално или в отбор, като се посочи лидерът на екипа.

Регистрацията и регламента за участие ще бъдат отворени на 30 август 2017 г. Учениците ще могат да изпращат своите проекти и идеи на сайта на конкурса до 30 ноември 2017 г.

Класирането на най-добрите проекти и идеи ще бъде в 3 категории:

– ученици до 10 години (1-4 клас);

– ученици до 15 години (4-8 клас);

– ученици над 15 години (8-13-ти клас).

Ще бъдат излъчени победителите за училището и града, от който учениците участват. Награди и грамоти ще бъдат връчени на регионалните победители от регионалните градове и на националните победители SUPER STEM България.

Учениците ще могат да номинират и своите любими учители в 2 категории: DIGITAL EXCELLENCE и ​STEM AMBASSADOR.

->   SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии, програмирането, софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище;

->   SUPER STEM учител (STEM AMBASSADOR) е този, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.

STEM науките и задълбоченото им изучаване в училище имат водеща роля за бъдещите постижения на учениците и тяхното образователно и професионално развитие, и косвено влияе върху всички области на обществото, посочват инициаторите на проявата. Националният конкурс се организира от EduTechFlag и се подкрепя в партньорство на знанието от водещия в света център за STEM науки – Научния Център Карнеги, Пенсилвания, САЩ.