Над 100 отбора са регистрирани в хакатона

Над 100 отбора са регистрирани в Sofia Innovation Hackathon

Близо 400 студенти ще участват в надпреварата, която се организира от Innovation Starter

Над 100 отбора са регистрирани в Sofia Innovation Hackathon. Близо 400 студенти, обединени в 106 екипа са заявили до момента за участие в състезанието. Това съобщават организаторите от Innovation Starter, стейкхолдър на eSkills For Future.

Събитието включва представители на 7 университета и над 40 партньора и се провежда с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и Столична община.

Надпреварата ще се реализира за втора поредна година под формата на 24-часов Sofia Innovation Hackathon.

Отборът победител – с най-креативна и приложима идея, ще получи голямата награда от 10 000 лв., предоставени от Mastercard България. За най-добрият екип е предвидено и посещение в Брюксел, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България. Още 2 идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации.

Все още можете да се регистрирате на сайта на Innovation Starter,

ако имате иновативна идея и план как да я приложите. Според регламента екипът може да е до 5 души.

Студентите получават възможност да разработят и презентират сами свои решения в следните 3 категории:

  • Дигитална среда;
  • Продукти и услуги на бъдещето;
  • Брандинг (конкуренти предимства) на София-град.

 

Решенията трябва да бъдат представени под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги във всяка една от категориите.

На 30 май всеки отбор ще има възможност да работи 24 часа под менторството на журито и членове на екипа на Innovation Starter.

На 31 май от 14.00 ч., при открити врати ще започнат презентациите и журирането на проектите. В състава на журито са 21 души. Сред тях:  Малина Едрева, Столичен общински съвет, Бойко Благоев, Европейската комисия в България. Оценки на проектите ще дават още Анна-Мари Виламовска, представител на България в Борда за Дигитално Предприемачество към ЕК и Весела Калъчева, изпълнителен директор на БАИТ.

Паралелно със Sofia Innovation Hackathon всички студенти с интерес към иновациите могат да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда. Презентациите ще са водени от водещи международни и български експерти. Пълната програма е налична тук.