Предстои 4-тото издание на SAP GeekyCamp

Предстои 4-тото издание на SAP GeekyCamp

Можете да кандидатствате за безплатната школа по програмиране до 20 юли

Предстои 4-тото издание на SAP GeekyCamp. Това съобщават от SAP, по чиято инициатива се провежда безплатната школа по програмиране.

Обучението е отворено за кандидати, които са ученици в гимназиален курс /8-12 клас/.

Какво е SAP GeekyCamp

Форматът включва двуседмично интензивно обучение в началото на месец септември, преди старта на учебната година. След това участниците в школата разработват ИТ проекти, в екип или самостоятелно, с ментор от SAP. Проектите дават възможност за участие в редица национални и международни ученически състезания и конкурси по информатика, информационни технологии и иновации. Лектори в школата са доброволци от компанията, които водят курсове във водещи университети в страната.

Участниците се подбират на базата на онлайн тест, който покрива въпроси, свързани с програмиране, алгоритми, както и логически и математически задачи. Програмата на SAP GeekyCamp включва лекции, домашни и разработване на проекти. Лекциите запознават учениците с основополагащи теми, фундаментални концепции и техники в разработката на софтуер. Сред темите са и модерни и популярни технологии като Cloud уеб програмиране и Internet of Things.

“Интересът и резултатите от проведените вече 3 издания на SAP GeekyCamp потвърждават необходимостта и ползата от подобна школа. Една от целите ни с провеждането на школата е да подпомогнем изграждането на мост между състезателното и професионалното програмиране, между средното и висшето образование по информатика.”, споделя изпълнителният директор на SAP Labs България, Радослав Николов.

Постиженията

Един от поводите за гордост на организаторите са участници в SAP GeekyCamp, които се върнаха със златни медали от последните 2 издания на Националната олимпиада по информационни технологии.

Четвъртото издание на SAP GeekyCamp ще се проведе под патронажа на акад. Юлиан Ревалски, председател на Българската академия на науките (БАН).

„SAP GeekyCamp дава възможност на талантите по информатика и информационни технологии да се учат директно от професионалисти в областта на софтуерната разработка, които са се доказали в една от компаниите – световни лидери. Виждаме, че досегът с лекторите и менторите по време на школата, разглеждането на съвременните технологии и тенденции в софтуера действа изключително мотивиращо на младежите в посока тяхното бъдеще образование и развитие.“, коментира акад. Ревалски.

Школата по програмиране за ученици SAP GeekyCamp стартира през септември 2014 г., като общо 70 изявени гимназисти от цялата страна са се включили в досегашните 3 издания.

-> Информация за това и други подобни ИТ обучения можете да прочетете в Каталога на eSkills For Future