Приемът за Telerik Academy Alpha с Java е отворен

Приемът за Telerik Academy Alpha с Java е отворенПриемът за Telerik Academy Alpha с Java е отворен. Това съобщават от  Телерик Академия,  водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери и стейкхолдър на eSkills For Future.

Приемът за Telerik Academy Alpha с Java – кандидатстване

Приемът за Telerik Academy Alpha с Java стартира на 23 юли. Кандидатите могат да подават документи на сайта на Академията. Програмата ще започне през ноември и е с продължителност 6 месеца.

Приемът се състои от 3 етапа:

  • регистрация и подаване на автобиография не по-късно от средата на октомври,
  • преминаване на онлайн когнитивен тест и
  • явяване на входен изпит по програмиране.

Изпитът изисква базови умения по програмиране, които кандидатите лесно могат да натрупат чрез безплатната библиотека от материали на Телерик Академия. Те разполагат с три месеца за подготовка.

„Входният изпит за Telerik Academy Alpha ни помага да подберем участници със сходно стартово ниво, които се движат и напредват едновременно. Изпитът се състои от три базови задачи по програмиране. Всеки може да се подготви с помощта на безплатните ни материали или участие в други сходни курсове с фокус въведение и основи в програмирането. Три месеца са напълно достатъчни за усвояване на материала и подготовка“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Telerik Academy Alpha.

Обучение и кариерен старт

В продължение на 6 месеца участниците в Telerik Academy Alpha усвояват ключови технологични умения и трупат практически опит като работят по реални проекти. Заедно с това те преминават специализирани трейнинги за развитие на комуникационните и личностните им умения. Обученията се водят от опитни специалисти в групи до 35 души, позволяващи индивидуален подход на преподаване и постоянна обратна връзка.

В рамките на програмата участниците опознават компаниите – партньори на Телерик Академия, запазвайки свободата да кандидатстват за работа във всяка компания от индустрията. След завършване курсистите разполагат с търсените от бизнеса практически умения, знания за най-новите технологии и собствено портфолио от проекти.

Кариерна реализация след Telerik Academy Alpha

Java е сред най-търсените от технологичните компании в България програмни езици. Голямата нужда от кадри в комбинация с отлична практическа подготовка е гаранция за бърз кариерен старт. Над 70% от тях започват работа в ИТ сектора до 1 месец и половина след завършване на програмата, а скоро след това и останалите.

Програмният език Java

Програмният език Java съществува от над 20 години и се е доказал като водещ програмен език в глобален мащаб. Използва се от над 10 млн. програмисти и милиарди устройства в света, както и от 90% от компаниите в класацията „Fortune 500“. Езикът има важна роля и при разработката на IoT технологии (Интернет на нещата). Очакванията на анализаторите за този сегмент са за постоянен растеж с близо 20% на годишна база до 2020 г.

Telerik Academy

Професионалната програма на Телерик Академия е с продължителност 6 месеца. Обучението е с фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ талант, обученията в Телерик Академия подпомагат растежа и развитието на ИТ компаниите у нас.

Подробности за още ИТ обучения и събития тук