Отборно състезание по програмиране ще се проведе на 13 септември

Отборно състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 13 септември 2019. Това съобщават организаторите от DataArt. Поводът е Международният ден на програмиста, който се отбелязва на 256-тия ден от годината.

DataArt Proggy-Buggy

Отборно състезание по програмиране ще се проведе на 13 септември

Забавното отборно състезание по програмиране предвижда надпревара между отделни екипи, съставени от 3-ма души. В проявата могат да се включат студенти, програмисти, QA специалисти и всички, които имат програмни умения и алгоритмично мислене.

Състезанието ще се проведе на английски език. Екипите ще трябва да решат 13 лесни задачи за 42 минути.

Отборите ще решават задачите от състезанието в развойните центрове на DataArt по цял свят. Такива компанията има в София, Буенос Айрес, Воронеж, Вроцлав, Днипро, Ереван, Киев, Лондон, Лвов, Одеса, Рига, Санкт Петербург, Харков и Херсон.

Решението на всяка една от задачите е конзолно приложение, чийто сорс код трябва да бъде изпратен до верификационен сървър. За използване се допускат програмните езици C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP, JavaScript.

Отборът, който реши максимален брой задачи за най-кратко време, печели. Решенията ще бъдат проверявани автоматично на единен сървър, след което победителите на глобално и на локално ниво.

Как да участвате?

Участието в състезанието е безплатно, като при попълване на регистрационната форма следва да посочите дали сте начинаещ или напреднал.

Ако нямате отбор от трима души, можете да направите индивидуална регистрация. При наличие на други участници с индивидуални регистрации ще има възможност да сформирате отбор с тях.

Българите, регистрирани за участие, следва да се явят на 13 септември в 18.00ч. в офиса на DataArt в София (Бул. „Тодор Александров“ 28, ет. 11, конферентна зала на DataArt България). Участниците в състезанието трябва да носят собствени лаптопи, уточняват организаторите.

Организаторите посочват, че „Това няма да бъде дълго и скучно състезание, а начин да се позабавлявате, да демонстрирате съобразителност и да премерите сили с участници от други държави, в които DataArt има офиси и развойни центрове“.

Информация за други ИТ инициативи и обучения ТУК