Курсовете по програмиране в 38 града

Курсовете по програмиране за начинаещи в СофтУни в 38 града

Кандидатстването за безплатното обучение е отворено до 28 септември

Курсовете по програмиране за начинаещи Programming Basics в СофтУни се разширяват в 38 града.

Безплатните обучения ще се проведат в: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен, Добрич, Плевен, Благоевград, Велико Търново, Хасково, Шумен, Враца, Кюстендил, Горна Оряховица, Видин, Кърджали, Габрово, Търговище, Перник, Пазарджик, Казанлък, Асеновград, Монтана, Димитровград, Ловеч, Дупница, Петрич, Смолян, Самоков, Сопот, Ботевград, Троян, Ямбол, Разград, Силистра и Свищов.

Курсовете стартират на 7 октомври 2017 г.. В рамките на 2 месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането – променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др.

Езикът, на който ще се обучават желаещите, е C#.  Курсът не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения за кандидатите. Обучението е подходящо за всички с интереси към програмирането.

Традиционно кандидатите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.

Кандидатстването за безплатния курс Programming Basics е отворено до 28 септември 2017 г.

След завършване на курса, желаещите могат да се явят на сертификационен изпит и при успешното му полагане да продължат обучението си в програмата по Софтуерно инженерство на СофтУни.

СофтУни е сред стейкхолдърите на eSkills For Future и носител на Образователната награда на БАИТ за 2016 г.

След ребрандирането си това лято СофтУни събира под шапката си и нови инициативи – за дигитален маркетинг, дигитални изкуства, програмиране за деца и фондация за дигитално образование.

-> Повече информация за различни ИТ обучения и събития можете да намерите в Каталога.