Разбери как да стартираш кариера като QA инженер

Разбери как да стартираш кариера като QA инженерРазбери как да стартираш кариера като QA инженер в събитието, което Телерик Академия организира на 12 март 2019. Водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ е сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Кариера като QA инженер

Kариерната вечер ще представи професията Quality Assurance (QA) инженер и възможностите за развитие в областта на поддръжката на качеството на софтуера.

Събитието ще се състои на 12 март от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в кв. Младост.

Входът е безплатен, но изисква предварителна онлайн регистрация.

В рамките на кариерната вечер участниците ще разберат в дълбочина какво представлява професията QA инженер. Ще им бъде разяснено какви са отговорностите, предизвикателствата и предимствата в тази сфера. Детайли за професията ще разкажат водещите експерти Невен Динев, Димо Митев и Димитър Топузов, QA архитекти в Progress. Също така и Павлина Колева, QA инженер във Fadata и технологичен трейнър в Телерик Академия. Участниците в кариерната вечер ще научат кои са търсените от компаниите умения и какви познания са необходими за успешна професионална реализация.

По време на събитието участниците ще се запознаят с Telerik Academy Alpha QA.  Програмата за летящ кариерен старт в ИТ сектора ще приема кандидати до  15 април 2019. Те ще получат ценни съвети, свързани с кандидатстването, подготовката за приемния изпит и обучението в програмата. Повече информация за възможностите за кариерно развитие и най-актуалните тенденции в областта, те ще получат директно от бивши възпитаници на Телерик Академия, работещи в индустрията.

Професията QA инженер

QA инженерите играят ключова роля в ИТ сектора. Те носят отговорност за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка. Платформите за предлагане и намиране на работа в България сочат, че търсенето на QA специалисти у нас е сравнимо с това на софтуерните разработчици с популярни езици за програмиране като Java и C#.

„Въпреки назрялата нужда на бизнеса от отлично подготвени QA специалисти и възможностите за перспективна реализация, тази професия не е широко позната у нас. С кариерното ни събитие искаме да променим това. Желаещите да се реализират в ИТ сектора, които не припознават разработката на софтуер като свое призвание, могат да се възползват от тази възможност и да отговорят за тестването и качеството на решенията“. Това коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

Информация за ИТ обучения и събития тук