Регистрацията за първия спортен хакатон в България е отворена

Регистрацията за първия спортен хакатон в България е отворена

Регистрацията за първия спортен хакатон в България е отворена. Събитието Спортни Хакатони България се провежда на 10-11 март 2018 г. Това съобщават организаторите от EduTechFlag, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Как да участвате

Регистрацията за първия спортен хакатон в България вече е активна. В отбор могат да участват до 4 човека.

Няма възрастово ограничение и такса за участие.

В състезанието могат да участват софтуерни инженери, спортисти, професионалисти, програмисти, дизайнери и всички, за които спорта, спортните технологии и иновации са предизвикателство.

Проектите могат да бъдат на идейно ниво, прототип или завършено решение.

В рамките на 48 часа на 10-11 март 2018 г. екипите ще разработват технологични решения по зададените теми от 6-те категории:

  • Спортни технологии, приложения и данни;
  • Спорт, музика и здраве;
  • Спортно образование;
  • Спортни мобилни игри;
  • Спортни Интелигентни (SMART) Облекла;
  • Спорт и медия.

Вече са известни и

темите за проекти

за най-предизвикателното състезание за технологии в спорта. Част от тях са:

  1. “Разработете идея/прототип на софтуерно решение за измерване на спортни движения (скорост, височина, разстояние и др.) и визуализирането им по творчески начин”,
  2. “Проектирайте прототип на говорещ робот, който да дава препоръки/или да коментира играчи роботи да спазват правилата, в случай на грешки. Всички видове спортове са приложими – човешки и изкуствени. Можете да използвате всякакви подходи и инструменти (Arduino, др.).”,
  3. „Предложете хардуерен проект за спортни аксесоари, като например лента за ръка/глава, чрез който да се измерва скоростта на бегача в реално време“

Критериите за оценка проекти са публикувани, а победителите ги очакват страхотни награди изненади! Наградите са в 4 категории: Спортни Технологии; Екип “Предизвикай”, Спортни Иноватори и най-голямата награда е в категория ВИЗИЯ – СПОРТНИ ТЕХНОЛОГИИ.

Sports Tech конференция

В рамките на спортния хакатон ще се проведе и първата Sports Tech конференция. Предвижда се да бъдат споделени най-добри практики и иновации в спорта и технологиите, които подпомагат прогреса на спортистите и управлението. Сред поканените лектори са Кирил Николов – Дизела,  планински бегач, ултрамаратонец и спортен ориентировач, Мартин Куванджиев – софтуерен инженер и програмист, многократен победител на хакатон състезания, и на състезанието Space Challenge на НАСА, разработил с екипа си фитнес уред за в Космоса, Боян Петров – алпинист, зоолог и еколог, който има изкачени 10 върха над 8000 метра, а общо 19 над 5000 м, Илиян Лазаров е главен организатор на ежемесечните планински състезания Trail Series, създател на платформата Run BG, Константин Жлебинков, един от разработчиците на TAO-Wellness, иновативен продукт концепция за едновременно управление на софтуер и упражняване на тялото, български продукт, който намира успешна пазарна реализация в САЩ.

Първото в България иновативно състезание за технологии в спорта – Спортни Хакатони Българи я се провежда с домакинството на Националната Спортна Академия „Васил Левски“. Инициативата е в партньорство на Министерството на младежта и спорта и над 20  организации-партньори.

Още информация за други ИТ обучения и инициативи тук