СофтУни с безплатни обучения за хората, загубили работата си заради COVID-19

СофтУни дава възможност на всички, останали без работа след обявеното извънредно положение, да участват в специално разработена обучителна пътека. Включилите се в нея стартират с безплатния курс “Компютърна грамотност“, по време на който ще придобият ключови знания за основните хардуерни и софтуерни компоненти, безопасна работа с интернет, социални мрежи и имейл, ще опознаят операционната система Windows и др.

След като успешно преминат този основополагащ курс, участниците ще могат продължат своето обучение в някой от подготвителните курсове от професионалните програми на СофтУни по програмиранедигитален маркетинг и дизайн, криейтив и визуализация.

СофтУни ще даде възможност на голяма част от успешно представилите се курсисти по време на подготвителните курсове, да продължат обучението си безплатно в избрана от тях професионална програма, получавайки възможността да придобият нова професионална квалификация и да стартират перспективна работа в дигиталната и IT сфера. За целта ще трябва да докажат статуса си на безработни чрез служебна бележка за удостоверяване на регистрация на търсещо работа лице, официален документ, издаден от Бюрото по труда. След като състоянието е потвърдено, участниците ще имат възможност да продължат в някоя от програмите на СофтУни без финансов ангажимент.

Обучението започва на 19 май, включете се още днес от тук: “Компютърна грамотност” и придобийте всички нужни умения за кариерен старт, чрез програмите на СофтУни!