Talent Boost 2018 набира

Talent Boost 2018 набира кандидати

Talent Boost 2018 набира кандидати. Безплатната образователна инициатива се организира от VMware България и цели да подобри и развие знанията на младите таланти в разработването на софтуер в България. Тази година Talent Boost е в партньорство с x8academy.

Talent Boost 2018

Ако имате интерес да се включите, следва да попълните формата за регистрация на сайта.

Няма изисквания за завършена образователна степен. Кандидатстването е отворено до 20 март, а обучението започва на 26 март.

По време на 10-седмичното интензивно обучение, водещи инженери и IT специалисти стават лектори и ментори на студентите.

Talent Boost се фокусира върху развитието на различни умения от алгоритми и структури от данни до Spring-базирани приложения.

Участниците не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн.

Тъй като местата са ограничени, одобрените кандидати ще минат през кратко интервю. Ще бъдат оценявани дали имат основни умения, логическо мислене и правилното отношение, за да се възползват максимално от обучението.

Най-добре представилите се получават възможност за 3-6 месечен стаж във VMware България.

Инициативата

“Бих препоръчал на всеки млад софтуерен специалист да посети този курс – там научих много нови неща и създадох ценни контакти и приятелства. Също така, добро представяне по време на обучението и успешна разработка на финален проект обикновено са повод за предлагане на стажантска позиция във фирмата. Именно така спечелих правото си да започна шестмесечен стаж във фирмата“, сподели Станислав Хаджийски, завършил Talent Boost  и понастоящем част от техническия екип във VMware България

До момента инициативата Talent Boost е подготвила близо 100 млади софтуерни инженери за практиката в индустрията.

Подробности за други курсове и събития можете да видите в Каталога за ИКТ обучения