Talent Boost 2019 приема кандидати

Talent Boost 2019, безплатната образователна инициатива на VMware, приема кандидати.  Програмата цели да подобри и развие знанията на младите таланти в разработването на софтуерни продукти и решения в България. В рамките на 10-седмичното интензивно обучение, водещи инженери от VMware стават лектори и ментори на студентите, записали се в програмата.

Talent Boost 2019 приема кандидати

Talent Boost 2019

Програмата Talent Boost е насочена към настоящи студенти и цели да надгради получените от тях знания в университета чрез практика. Обучението се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в голяма IT компания: от алгоритми и структури от данни до Spring-базирани приложения. От една страна, обучаемите ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания. От друга, ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектура и дизайн.

Едни от най-големите предимства на програмата е индивидуалното внимание по време на работа, което получава всеки успешен кандидат. Възможността за общуване с водещи експерти в индустрията позволява на студентите от първа ръка да научат какво е да развиваш успешна кариера като IT специалист на глобално ниво.

Как да участвате?

Talent Boost 2019 приема кандидатури на студенти с основни познания в разработката на софтуер.

Кандидатстването за безплатната образователна инициатива е отворено до 10 февруари 2019 на сайта на инициативата.

Обучението започва от 18 февруари, и ще продължи до средата на месец май. Лекциите ще се провеждат в рамките на 4 часа всеки делничен ден.

Местата в програмата са ограничени до 20. По тази причина одобрените кандидати ще минат през кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Критериите за успех са притежаването на основни умения в обектно-ориентираното програмиране, логическо мислене и мотивация за учене.

Възможност за стаж и кариера

Най-добре представилите се курсисти може да получат предложение за платен стаж. Успешно завършилите програмата ще имат възможност да прекарат от 3 до 6 месеца в работа върху свой собствен проект, под напътствията на опитен ментор от VMware.

“Talent Boost ефективно допълва теоретичните знания, придобити в университета. Програмата ти позволява да приложиш всичко научено на практика. Горещо бих препоръчал на всички, които се интересуват от компютърните науки да кандидатстват, защото програмата дава незаменими умения и контакти, които ще им позволят да стартират своята кариера успешно “ сподели Стоян Генчев, завършил Talent Boost  и част от екипа на VMware България.

Информация за още IT обучения ТУК