Награда „Инвеститор в знанието“ за TechnoMagicLand

ТехноЛогика отново е „Инвеститор в знанието“ за TechnoMagicLand. Българската софтуерна компания спечели престижното отличие със създадения от нея интерактивен детски център за наука и технологии. Победителят беше отличен в конкуренция с 28 проекта на Наградите за отговорен бизнес 2018, организирани от БФБЛ.

Инвеститор в знанието

Награда „Инвеститор в знанието“ за TechnoMagicLand

 

Наградата „Инвеститор в знанието“ е третата такава за ТехноЛогика. Сред предходните наградени нейни проекти е програмата „Инженерното образование – солидно и работещо“. Тя допринесе за качествена промяна на обучението в инженерните специалности в 10 технически университета и филиалите им в България и Македония.

Зам.-министърът на образованието и науката  Деница Сачева връчи наградата на г-н Огнян Траянов. Изпълнителният директор на ТехноЛогика я прие с думите:

„…Българският отговорен бизнес не разбира корпоративната социална отговорност само като дарения, въпреки че сме вложили 1% от приходите ни в продължение на пет години в този център. По-важното е, че инвестирахме труда на наши колеги и капацитета на фирмата да разкрива корените на проблеми и предизвикателства, а именно ниския интерес към STEM в училищата, прогимназиите и  гимназиите и университетите и да търсим иновативно решение за България и Европа. Дано да сме вдъхновили нашите колеги и конкуренти, с които, когато става дума за образование, всички заедно сме добронамерени инвеститори в знание.“

TechnoMagicLand

Мисията на TechnoMagicLand е да запали искрата на интереса към технологиите и природните науки у подрастващите, използвайки учене чрез преживяване.

Центърът е предназначен за деца на възраст между 7  и 14 години и техните родители. Чрез специално изработени станции за интерактивни експерименти се дава възможност за изява на естествения стремеж на децата към опознаване на света. Уникалната информационна система разпалва вродената страст към състезания.

Част от посещението в TechnoMagicLand са и атрактивните демонстрации от различни области на науката.

Предлагат се и работилници и курсове.  Те превръщат запалената искра на любопитство в трайно пламъче на интерес у бъдещите инженери и иноватори.  Учениците се запознават с основите на техниката, автомобилостроенето, разработката на игри и др.

Предстоящи курсове в TechnoMagicLand вижте тук.

Центърът предоставя и възможност за групови посещения на ученици и учители. Те са допълващо изживяване и практическа илюстрация на наученото в класната стая. В интерактивния център има възможност и за провеждане на учебни часове по природни науки и ИТ. По време на заниманията се използват експерименталните станции и специално подготвени демонстрации.

Информация за ИТ обучения и събития тук