Telerik Academy Alpha

Телерик Академия стартира Telerik Academy Alpha

Новата безплатна програма предоставя сертификат за 6 месеца

Телерик Академия стартира Telerik Academy Alpha. Новата програма позволява получаване на сертификат след 6 месеца обучение. Това съобщиха от образователната организация, която разширява и надгражда традиционното обучение в сферата на дигиталните технологии.

Telerik Academy Alpha

Telerik Academy Alpha е програма за подготовка на младши софтуерни специалисти. Обучението е с продължителност само 6 месеца. На финала успешно завършилите курсисти ще получат сертификат. Безплатното обучение е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране. Те също така следва да желаят да натрупат практически умения и да започнат работа в ИТ индустрията.

Telerik Academy Alpha е една от първите ключови иновации, която Телерик Академия въвежда след отделянето си като независима организация. Чрез изцяло нов метод на преподаване и учене, Академията съкращава от 12 на 6 месеца времето за покриване на стандартната програма на обучение. Програмата е базирана на иновативни техники и световнопризнати методи на преподаване. Тази комбинация ще помогне на курсистите да усвоят в дълбочина същия набор от знания и умения в областта на програмирането, както в традиционната програма, но по-бързо и ефективно.

Кандидатстване до 7 юни

Приемът в пилотното обучение ще бъде изключително конкурентен, посочват организаторите. Само 25 курсисти ще могат да вземат участие.

Процесът по кандидатстване включва 3 етапа. До 7 юни следва да подадете автобиография (CV) и мотивационно писмо. Вторият етап е явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно издържалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език.

Изисквания към кандидатите

Необходимо е кандидатите е да притежават базови познания по програмиране със C#. Също така да бъдат готови да се фокусират изцяло върху обучението си през следващите 6 месеца и да искат да започнат работа в софтуерната индустрия. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Програмата е интензивна и изисква задължително присъствено участие. Курсистите ще разполагат с една седмица почивка след всеки пет седмици обучение.

Старт на 26 юни

Програмата започва на 26 юни и ще се провежда присъствено всеки работен ден в трейнинг центъра на Телерик Академия.. Основен фокус на Telerik Academy Alpha ще бъде работата по реални проекти както индивидуално, така и в екип. Персоналният подход на обучение е съобразен с нуждите на всеки курсист. Традиционният лекционен формат ще бъде заменен с интерактивен подход, в който трейнърите ще са и ментори на участниците. Обучението включва също теми отвъд програмирането, които ще подпомогнат развитието на личностните и поведенческите умения на курсистите и тяхното предприемаческо мислене.

„Като комбинираме натрупания през годините опит на Телерик Академия с иновативни методи на преподаване в съответствие със световните тенденции, ще съкратим наполовина времето, необходимо за усвояване на ключовите умения от традиционната ни програма. Така в рамките само на 6 месеца участниците ще натрупат знанията и опита, с които да стартират своята кариера в софтуерната индустрия“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия.

Софтуерната Телерик Академия е програма на образователната компания Телерик Академия. В началото на 2017 г. тя се отдели като самостоятелна организация и партньор на всички компании в ИТ индустрията в България. От създаването на програмата през 2009 г. досега над 4700 души са се подготвяли присъствено в нея за професия в сферата на софтуерното инженерство.

Телерик Академия е сред стейкхолдърите на инициативата eSkills For Future