Telerik Academy Alpha с Java стартира през ноември

Telerik Academy Alpha с Java стартира през ноември. Това съобщават от Телерик Академия, образователната организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери и е сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Telerik Academy Alpha с Java стартира през ноември

Telerik Academy Alpha с Java

Новата програма за подготовка на Java програмисти Telerik Academy Alpha с Java стартира на 19 ноември 2018.

Обучението продължава 6 месеца. Програмата подготвя участниците за летящ кариерен старт в ИТ сектора с един от най-популярните програмни езици в света.  Програмата е подходяща за студенти в областта на информационните технологии. Също така и за специалисти от други сфери, които целят да се преквалифицират.

Обучението е с изцяло практически фокус, а форматът е присъствен.

Участниците работят по реални проекти и казуси от компании под менторството на опитни технологични трейнъри. Докато трупат технологичен опит и знания, курсистите развиват също личностните и комуникационните си умения с помощта на експерти.

Кариерна вечер с Java

Повече за програмата желаещите могат да научат по време на специализираното събитие „Как да стартираш кариера с Java“.

То ще се проведе на 19 септември от 19:00 ч. в трейнинг центъра на Телерик Академия.

Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация.

В рамките на кариерната вечер присъстващите ще научат повече за програмата Telerik Academy Alpha. Те ще разберат и кои са качествата и уменията, необходими за успешна професионална реализация в ИТ сектора, директно от възпитаници на Академията.

Кандидатстване за Telerik Academy Alpha с Java

От кандидатите се изисква да са навършили 18 г. и да са мотивирани да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора.

Желаещите е необходимо да подадат автобиография до 12 октомври.

След това да се явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: Java, C#, JavaScript, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift.

Подготвителни материали могат да бъдат намерени онлайн.

На финала е необходимо да преминат кратък онлайн когнитивен тест, който подпомага последващия индивидуален подход на преподаване към всеки курсист.

За Telerik Academy Alpha

Вече близо десет години Телерик Академия подготвя софтуерни специалисти за професионален старт в ИТ. Проучванията сочат, че над 70% от завършилите започват работа до месец и половина след края на програмата, а скоро след това и останалите. Възнагражденията им надвишават с 60% средните за ИТ сектора заплати, които традиционно са сред най-високите в страната. Възпитаниците на Академията могат да кандидатстват за работа във всяка компания от индустрията.

„Курсистите сами решават в кои компании да кандидатстват, след като завършат обучението си. Те могат да избират включително и между компаниите от партньорската ни мрежа – едни от водещите технологични компании в България и в световен мащаб, търсещи отлично подготвен талант. С регулярни срещи и активности, даваме възможност на двете страни да се опознаят и да вземат най-правилното решение“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Telerik Academy Alpha.

Актуална информация за ИТ обучения и инициативи ТУК