Телерик Академия стартира първата 6-месечна програма за QA инженери

Телерик Академия стартира първата 6-месечна програма за QA инженери (Quality Assurance). Кандидатстването за обучението е отворено до 15 април 2019 г., съобщават от образователната организация.

Телерик Академия стартира първата 6-месечна програма за QA инженери

Telerik Academy Alpha QA

Това е изцяло нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт, която ще Quality Assurance (QA) инженери. Тези специалисти са с ключова роля в ИТ индустрията, тъй като отговарят за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка.

Кандидатстването за обучението е активно до 15 април през сайта на Телерик Академия. Програмата е изградена с участието на експерти от индустрията и  цели да въоръжи курсистите с търсените от бизнеса технологични знания, практически опит и личностни умения. Курсът стартира на 27 май.

Формат и кандидатстване

Програмата е подходяща за студенти и специалисти от различни области, които искат да започнат работа в ИТ сектора, но предпочитат да тестват софтуера вместо да го създават. Курсовете ще се провеждат в периода май-ноември, 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Това позволява съчетаване на участието в програмата със следване в университет и работа.

Кандидатстването включва три етапа. Първият е регистрация и подаване на автобиография през сайта. Вторият е преминаване на онлайн когнитивен тест, а третият – явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови познания по програмиране, които кандидатите могат бързо да усвоят с безплатните онлайн материали и присъствени работилници на Телерик Академия.

Практически умения и най-добри практики

Програмата Telerik Academy Alpha QA се състои от 5 модула с фокус върху практиката. През първите два участниците ще овладеят един от най-популярните програмни езици – Java, принципите на обектно-ориентираното програмиране и създаването на качествен код.

Следва усвояване на ключови методологии и инструменти за осигуряване на качеството на софтуера. Участниците ще използват водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за всички видове устройства – десктоп, уеб и мобилни.

В последния модул курсистите ще получат възможност да приложат уменията си. Ще тестват в условия близки до реалната работна среда финалните проекти на участниците в Telerik Academy Alpha с Java. Програмата развива също личностните и комуникационните умения на участниците. Също така ги подготвя за кандидатстване за работа и интервю. Завършилите могат да стартират кариера в една от водещите компании-партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ сектора.

Професия QA специалист

QA специалистите следят за изпълнението на всички изисквания към софтуера, откриването и коригирането на грешки и осигуряването на безпроблемно потребителско изживяване. Позицията изисква комбинация от задълбочени познания в сферата на софтуерното тестване, опит в програмирането и отлични комуникационни умения.

Програмата Telerik Academy Alpha QA изгражда този холистичен профил с акцент върху технологичните умения, работата по практически казуси и развитието на личностните умения на участниците.

„Търсенето на QA специалисти в ИТ сектора е наравно и понякога изпреварва това на софтуерни разработчици с популярни езици за програмиране като Java и C#. Тенденцията обхваща цялата индустрия. Виждаме го от регулярните ни разговори с нашите партньори и данните на едни от водещите сайтове за кариерни обяви. Затова разширяваме обхвата на своите програми, за да осигурим таланта, от който бизнесът се нуждае“.  Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Новини за още ИТ обучения