Ethereum мастър клас стартира в Телерик Академия

Ethereum мастър клас стартира в Телерик Академия. За това информират от образователната организация. Новият цялостен и практически ориентиран майсторски клас ще започне на 9 септември. Програмата

Ethereum Developer Master Class

е създадена в сътрудничество с водещите блокчейн организации у нас и ще се реализира с участието на утвърдени практици. Приемът е отворен до 15 август.

Ethereum мастър клас стартира в Телерик Академия

Програмата е с фокус върх бързо навлизащите в редица сектори блокчейн технологии и породената в резултат нужда от талант. Търсенето на блокчейн разработчици, голяма част от които са етериум специалистите, расте в глобален мащаб. Само през 2018 г. отворените позиции са се увеличили с 517% по данни на международната платформа за предлагане и намиране на работа Hired.

Същевременно блокчейн технологиите навлизат в нови индустрии, а създадената от тях стойност за бизнеса се очаква да нарасне до $176 млрд. през 2025 г. и да достигне над $3.1 трилиона през 2030 г. по данни на Gartner.

Кариерни възможности и тенденции

На 24 юли от 19:00 ч. в новата сграда на Телерик Академия в Campus X ще се състои събитието „Бъдещето на блокчейн технологиите“. В рамките на срещата ще бъдат представени водещите тенденции в областта на блокчейн, примери за имплементации в бизнеса и възможностите за професионална реализация. Събитието ще бъде предостави и повече информация и за мастър класа за етериум.

Кариерната вечер е отворена за всички желаещи, но изисква предварителна регистрация.

За Ethereum Developer Master Class

Мастър класът за Ethereum е с продължителност 3 месеца, като ще се провежда 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч.  Лектори в него са водещи експерти в областта на блокчейн технологиите, включително Димитър Джуренов, основател и изпълнителен директор на Infinite X Labs, Георги Спасов, съосновател и блокчейн архитект в LimeChain, Красимир Райков, гл. директор „Технологии“ в WeiDex, и Милен Радков, основател и изпълнителен директор на Hack.bg. Сред компаниите, валидирали програмата, са още: Paysafe, Propy, aeternity, LogSentinel и Evrotrust.

В рамките на майсторския клас участниците ще усвоят ключови умения за разработката на децентрализирани приложения с етериум. Сред основните теми са създаване на Smart contracts, tokens, wallets, unit testing, security и други. Обучението е с фокус върху практиката и решаването на реални казуси, като включва серия от практически работилници. Заедно с това участниците ще надградят личностните и комуникационните си умения с помощта на специалисти в областта на развитието на таланта.

Кандидатстване в програмата

Кандидатите е необходимо е да подадат документи през сайта на Телерик Академия до 15 август. Също така да предадат техническо задание и да преминат кратък когнитивен тест. От тях се изисква да разполагат с поне 1 година опит в разработката на софтуер с технологиите JavaScript и Node.js.

Предишен опит с блокчейн и етериум не е необходим, но наличието на познания в областта на React, Angular или Vue.js е плюс.

Програмата е част от направлението за професионалисти с опит Telerik Academy Master. То е насочено към експерти, които искат да надградят квалификацията си с познания за водещите технологии и да ускорят кариерното си развитие. В момента паралелно са отворени два приема от направлението – Ethereum мастър клас и мастър клас по дигитален маркетинг.