Над 25 експерти ще обучават курсистите в есенното издание на програмата за UX и UI дизайн на Телерик Академия

Над 25 експерти ще се включат като лектори в новото издание на 3-месечната програма за подготовка на UX/UI дизайнери – Telerik Academy Upskill UX/UI Design.

Приемът за програмата е отворен, а обучението стартира на 19 септември. С безплатния предварителен курс преди него желаещите могат да надградят портфолиото си и да увеличат шанса си за прием.

Telerik Academy Upskill UX/UI Design

Над 25 експерти ще обучават курсистите в есенното издание на програмата за UX и UI дизайн на Телерик АкадемияПрограмата е допълнена с нови лектори и актуални теми. Те са съобразени с тенденциите и търсенето на софтуерните компании. По време на курса участниците ще бъдат подпомагани и от ментори, бивши курсисти на Телерик Академия.

Кандидатстване и безплатна подготовка от експерти

Кандидатстването в Upskill UX/UI Design за 2022 г. продължава до 21 август и включва CV и портфолио.

Обучението е подходящо за студенти и специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства. Също така и за професионалисти в сферата на дизайна, които искат да надградят уменията си с най-модерните практики и похвати.

Програмата също е възможност за компаниите да надградят уменията на служителите си в среда, близка до реалната, и директно от хора, които са част от изграждането на успешни софтуерни продукти и услуги.

Кандидатите, които искат да надградят портфолиото си за прием, могат да се включат в безплатния предварителен курс до 3 юли. Той продължава 5 седмици, а участниците получават полезни материали и участват в онлайн Q&A сесии с практици, които споделят опита си и дават насоки за разработката на 5 нови проекта. Тези проекти се включват към портфолиото на кандидата и увеличават шанса му за прием в програмата.

Какво работи UX дизайнерът

Подготовка за успешна кариера в сферата на UX/UI дизайна

Трейнърите в програмата споделят най-модерните практики в областта. Дават примери от своя дългогодишен опит в конкретен аспект на UX/UI дизайна по теми като дизайн за уеб и мобилни устройства, UX mapping, IoT дизайн, анимация в UI. В програмата присъства и най-новата тема – Достъпност в дизайна. С помощта на лекторите курсистите развиват умения за UX и UI, като прилагат всичко научено и на практика – чрез разработка на реален проект от нулата.

Курсистите в Telerik Academy Upskill UX/UI преминават през всяка стъпка от изграждането на цялостен прототип на реално приложение. Така развиват практически умения, които могат да приложат веднага в продукта или услугата на работното си място.

Уебинар „Кариера с UX/UI“

Водещите трейнъри, част от гост-лекторите в програмата и вече завършили курсисти ще споделят повече за обучението. Ще дадат насоку за кандидатстването и развитието в UX/UI сферата по време на безплатен уебинар на 1 юни.

„Надграждаме и допълваме всяко следващо издание на програмата Upskill UX/UI, за да отговорим на очакванията на компаниите в сферата и да подготвим курсистите за смяна или израстване в кариерата. През последните две години добавихме безплатен предварителен курс, с който кандидатите допълват познанията си преди приема, а в миналото издание представихме и менторска програма с курсисти, завършили Upskill UX/UI. В подкрепа на служителите от НПО организации обявихме и 90% отстъпка от таксата на обучението. Целта ни е да подготвяме бъдещите UX и UI дизайнерите все по-комплексно и релевантно на реалната работна среда“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.