Telerik Academy Alpha QA приема кандидати до 21 май

Кандидатстването в Telerik Academy Alpha QA ще бъде отворено до 21 май. Това съобщават от Телерик Академия, водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ.

Прием до 21 май

Telerik Academy Alpha QA приема кандидати до 21 май

Програмата подготвя специалисти и студенти без предишен опит в ИТ сектора за една от най-търсените технологични професии – Quality Assurance инженер. Тези специалисти отговарят за качеството на софтуерните решения.

Telerik Academy Alpha QA започва в края на май и ще продължи до началото на декември. Занятията ще се провеждат 2-3 пъти седмично вечер. Това позволява да се съчетават с работа или следване. Програмата е подходяща за хора с внимание към детайла и качеството, които искат да се преквалифицират или надградят познанията си и стартират кариера в ИТ сектора. От кандидатите се изискват само базови познания по програмиране, тъй като обучението стартира с встъпителни курсове в областта и постепенно надгражда необходимите умения.

Приемът в Telerik Academy Alpha QA е отворен до 21 май. Необходимо е желаещите да подадат автобиография през сайта на Телерик Академия. След това да преминат кратък онлайн когнитивен тест и да се явят на входен изпит по основи на програмирането.

Кандидатите имат достъп до безплатна селекция от онлайн материали. С тяхна помощ могат да се подготвят за изпита, отделяйки по 2 часа дневно. В допълнение, Телерик Академия организира и практическа работилница за подготовка на 15 май от 19:00 ч. в обучителния си център в кв. Младост. Участието е безплатно, но с предварителна регистрация.

Постепенно навлизане в QA инженерството

Лектори в програмата са водещи експерти от индустрията с над 10-15 г. опит. Това са Павлина Колева, QA инженер във Fadata и главен трейнър в програмата, Невен Динев и Димитър Топузов, QA архитекти в Progress и Ангел Инджов, главен инженер по информационна сигурност във Fadata, както и технологичните трейнъри на Телерик Академия.

Обученията се провеждат в малки групи с индивидуален подход на преподаване. Общо  включват 5 модула, в рамките на които участниците плавно навлизат в областта на програмирането и поддръжката на качеството на софтуера.

През първите два модула участниците постепенно овладяват един от най-популярните програмни езици – Java. Също така принципите на обектно-ориентираното програмиране и създаването на качествен код. В трети и четвърти модул усвояват ключови методологии за осигуряване на качеството на софтуера. Прилагат се водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за десктоп, уеб и мобилни устройства. През финалния етап от подготовката те работят по практически проекти зададени от бизнеса.

Професионална реализация

След завършване, участниците могат да стартират кариера при компания-партньор на Телерик Академия или в друга водеща компания от ИТ сектора. Според проучване над 70% от завършилите започват работа до 1-2 месеца след края на програмата, а скоро след това и останалите. От избралите да се реализират в една от над 45 компании от партньорската ѝ мрежа, 40% биват наети до 1-2 седмици, а 90% до втория месец от края на обучението си.

Още информация за ИТ обучения и курсове тук