Платформата Уча.се

Платформата Уча.се е номинирана за световна награда на ЮНЕСКО

5 (100%) 1 vote

Платформата Уча.се е номинирана от Министерството на образованието и науката (МОН) и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието.

Номинацията е направена, след като МОН е поканено от името на Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова да предложи проект с доказан позитивен ефект по отношение подобряване на достъпа до качествено образование или на ученето през целия живот.

Наградата на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа е учредена през 2005 г. с цел да отличава иновативните образователни проекти и се финансира от Кралство Бахрейн. Тазгодишното й издание ще отличава организации и отделни лица, които прилагат нови практики в областта на информационните и комуникационни технологии. Кандидатурите ще бъдат оценявани от международно жури, като Генералният директор лично ще излъчи измежду най-добрите кандидатури двама лауреати.

Уча.се е българският избор като водещата платформа с над 400 000 регистрирани ползватели и над 23 500 000 изгледани видео урока. Уча.се, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future, се утвърди сред учениците като предпочитан метод за подготовка за училище, благодарение на разбираемото и интересно представяне на уроците.

Критерии

при оценяването на кандидатурите от международното жури ще бъдат: продължителност на проектните дейности (тя трябва да е поне една година, за да има доказани резултати);

иновативност и отвореност на съдържанието;

наличието на доказателство за устойчивост на номинацията в средносрочен и дългосрочен план;

да кандидатстват за първи път за тази награда.

„Отиваме на световно! Като малък мечтата ми беше да представям България на световно първенство по футбол. Ето, че пак сме на световно, но по образование! През 2012 г. се завърнах в България, за да създам силен екип от вече над 80 човека и да развиваме Уча.се. Завърнах се, защото обичам България и искам да подобрявам живота на хората тук около нас. Именно затова, за мен и екипа ми ще е чест да представим България по най-добрия начин. Българите сме способни да правим неща на световно ниво!“ – споделя с ентусиазъм основателят на Уча.се Дарин Маджаров.

Уча.се

Уча.се е онлайн платформа с уроците за училище под формата на видеоклипове. Със своите над10 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1.до 12. клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с упражнения.  Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и е съобразен с държавните образователни стандарти.

До момента уроците са изгледани над 23 500 000 пъти от над 418 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Уча.се са носители на над 20 награди, сред които и Образователната награда на БАИТ за 2013 г.

Подробности за ИТ обучения и курсове можете да видите тук.