Участвайте до 30 ноември 2018 г. в националния конкурс за STEM науки

Участвайте до 30 нoември 2018 г. в Националния конкурс за STEM науки. Надпреварата (“Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!“ (Science – Technology – Engineering – Mathematics) се провежда за втора година в България.

Участвайте до 30 ноември – ето регламента

Участвайте до 30 ноември 2018 в националния конкурс за STEM науки

В SUPER STEM България 2018 могат да участват учители и ученици. Срокът за участие е 30 ноември 2018 г.

Учениците могат да участват, като изпратят кратко резюме или до 3-минутно видео за свое постижение и/или експеримент, проект, хрумване, участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM. Участието може да е индивидуално или в екип до 5 участника, като се посочи лидерът на екипа.

Учители могат да участват в конкурса SUPER STEM като изпратят кратко резюме за STEM проекти, в които са участвали и насърчили учениците да се включат. Кандидатстването с електронно портфолио е предимство! Учителите победители ще са в две категории DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR.  Класирането и победителите ще бъдат обявени в края на м. декември.

Кой може да бъде SUPER STEM?

  • SUPER STEM – ученици, които участват/създават/творят/експериментират с проекти/идеи в областта на STEM (извън училище/неформална среда).
  • учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
  • учител (STEM AMBASSADOR) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.

Отличия и награди

Наградите на победителите SUPER STEM България 2018 ще бъдат връчени на официална церемония през м. януари 2019 г. Победителите на областно и национално ниво ще бъдат наградени с медали и сертификати.

Сертификати ще бъдат връчени на всички победители на областно и национално ниво и от Научния Център Карнеги, Питсбърг. Учителите победители на национално ниво DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR ще получат голямата награда – официална покана за обучение в Международен институт за STEM Образование (International Institute for STEM Education), което ще се проведе в Научния Център Карнеги през м. август 2019.

Още информация за ИТ обучения и събития ТУК