ZaraLab Academy отваря врати на 5 октомври

ZaraLab Academy отваря врати на 5 октомври. Това съобщават инициаторите на инициативата.

ZaraLab Academy отваря врати на 5 октомври

ZaraLab Academy

Това е първата в Стара Загора високотехнологична академия за информационни технологии и професии на бъдещето.

В деня на Стара Загора ZaraLab Academy обявява ден на отворени врати като събитието ще представлява микс от конференция, изложение и забавление. Организаторите на събитието предвиждат много изненади. Сред тях са  възможност за срещи с IT компании с интерес към Стара Загора и вдъхновяващи послания от лидери в сферата на информационните технологии.

Сред гост-лекторите на откриването са: Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, компании специализирани в сферата на 3D принтирането. Също така представители на местни ИТ компании и стартъпи.

Последно поколение компютърни системи, разновидности от 3D принтери и интерактивни дъски са само част от средствата, с които академията цели да засили интереса на гражданите на Стара Загора към високите технологии. Екип от практически специалисти с дългогодишен опит ще подготвя малки и големи за кариери в най-високо платените сектори в света.

Zarathon

В края на деня ще стартира 48-часов хакатон. Събитието е подходящо за студенти, програмисти, дизайнери, инженери, маркетинг и продажби, проектен мениджмънт, финанси, технологични и стартъп фенове и хора с иновативни идеи.

Ще може да развиете идея в дигиталния свят и да прецените дали сте достатъчно предприемчиви.

Участниците могат да работят самостоятелно, в предварително избран екип или да създадат такъв по време на събитието. Екипите могат да се концентрират върху собствена идея или в една от трите насоки:

  • – Marketplace
  • – Internet of Things
  • – По избор

Желаещите да се включат следва да заявят своя интерес тук. Най-добрите идеи ще получат награди на обща стойност 20 000 лв., осигурени от партньори и спонсори.

Повече информация за професиите на бъдещето вижте тук