Хакатон - Бургас 2018 предстои този уикенд

Хакатон – Бургас 2018 предстои този уикенд

Хакатон – Бургас 2018 , студентско състезание за разработване на софтуерни приложения, предстои. Организаторите съобщават, че надпреварата ще се проведе този уикенд, 20-22 април в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

Хакатон – Бургас 2018

Пролетният хакатон е с тема „Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления“.

Хакатонът  ще събере на едно място програмисти, дизайнери, специалисти по здравни грижи и предприемачи. Те заедно следва да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Ако проявявате интерес, следва да направите своята регистрация на сайта на събитието.

Отборите след да са най-малко от двама души. Те могат да се сформират както предварително, или в началото на самия хакатон.

Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

Няма ограничение за използваните технологии, платформи и програмни езици. Очаква се екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код.

В последния ден на хакатона (22 април) екипите ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Наградите в Хакатон – Бургас 2018

За всички участници са предвидени награди, осигурени от спонсорите на събитието.

Първите три проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

Голямата награда на хакатона е професионален ангажимент за създаване на софтуерно приложение за спорт за Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации. Тя е на стойност 2000 лева и ще бъде връчена лично от кмета Димитър Николов.

Инициативата

Хакатонът се организира от Община Бургас и средните с професионални и висши учебни заведения в общината. Сред подкрепящите инициативата са компаниите Технологика, както и ERP.BG и Мусала Софт, стейкхолдъри на eSkills for Future. Предишното издание на хакатона през октомври 2017 беше на тема софтуерни приложения за Smart City.

Детайли за други ИТ събития и обучения