Ново издание на програмата за UX и UI дизайн на Телерик Академия

Кандидатстването е до 15 август, а с безплатния предварителен курс всеки кандидат може да увеличи шанса си за прием.

Телерик Академия обяви прием за четвъртото издание на програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design. 3-месечното вечерно обучение започва на 13 септември. Форматът е онлайн и изцяло с фокус върху усвояването на практически умения. Лектори в програмата са 12 водещи UX/UI експерти с опит в успешни стартъпи и големи международни компании.

Програмата е отличен начин специалисти и студенти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства да придобият най-модерни умения в UX/UI дизайна. Усвоените знания са приложими веднага в работна среда, което прави обучението подходящо и за компании, които искат да преквалифицират или надградят знанията на служителите си.

Безплатният предварителен курс и важните дати

Кандидатите трябва да имат познания в областта на дизайна, илюстрациите или визуални изкуства. Кандидатурата включва кратка автобиография и портфолио или отделни дизайн проекти.

Всеки, който иска да се включи в безплатния предварителен курс, трябва да предаде своята кандидатура най-късно до 27 юни. Той ще се проведе в периода 12 юли – 15 август и ще обхване основни теми като дизайн принципи, композиция, типография, цветове и UX/UI съвети. Участниците в предварителния курс ще получават материали за всяка от темите, както и задания за практически проекти.

Уроци от практици
Курсистите в програмата ще изучават най-модерните практики в UX/UI дизайна директно от хората, които го практикуват ежедневно. Към лекторите Георги Балинов и Поля Василева се присъединяват и гост-лектори, сред които Георги Линков, Светлин Николаев, Антоанета Цанева, Пламен Мотев, и Жоро Йорданов.

Курсистите ще работят с един от най-популярните и търсени софтуери днес Figma. Новите знания ще бъдат прилагани на практика в изграждането на цялостен прототип на реално приложение, което ще стане част от портфолиото им.

Телерик Академия ще разкрие повече за обучението на безплатен уебинар на 3 юни.