Създават първия алманах за образование в подкрепа на учители и ученици

Образователната организация „Знам.бе“ обявява Национален конкурс за електронни образователни материали

Идеята на организаторите е да съберат учебни материали на едно място и да ги обединят в „Електронен алманах на българското образование“, който да бъде достъпен за всички учители и ученици в България. От организацията вярват, че именно така ще повишат нивото на качественото учебно съдържание за всички.

В конкурса могат да участват всички учители, които искат да допринесат за повишаване на нивото на качествено електронно образователно съдържание. Платформата за кандидатстване ще бъде отворена от 4 юни до 30 юни в сайта на Знам.бе. Учителите ще имат възможност да изпратят видео урок на тема от предмет и клас по избор или други авторски електронни обучителни материали.

Представянето на Електронния алманах на българското образование и обявяването на победителите ще се състои на 31 август. Всички материали ще бъдат прегледани и одобрени от жури, в което участват представители на бизнеса и образованието – Ангел Георгиев – Знам.бе, Виктор Балабанов – Знам.бе, Иван Йонков – Знам.бе, Наталия Митева – Телелинк, Светлин Наков – СофтУни, Елена Маринова – Мусала Софт, Елица Моллов – Ривърсайт Трежъри, Кристиян Михайлов – ПАРА.

Победителите в конкурса ще получат награди от партньорите на събитието и възможност и подкрепа за създаване на още обучителни материали. Алманахът ще бъде издаден като официална публикация и всеки  учител, чиято разработка е представена, ще бъде съавтор на изданието.