Telerik Academy Alpha с Java с безплатен подготвителен курс и в онлайн формат

Телерик Академия обяви прием за последното за 2021 година издание на програмата за подготовка на ИТ специалисти Alpha с Java. Обучението е с 6-месечна продължителност, ще се проведе изцяло онлайн и със 100% фокус върху практиката. Това прави програмата подходяща както за завършли ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора.

Срокът за кандидатстване за новото издание на програмата е до 17 октомври през сайта на Телерик Академия.

Кандидатстване и безплатен курс за подготовка

Процесът по кандидатстване в Telerik Academy Alpha с Java включва няколко елемента, сред които CV, мотивационни въпроси и входящ изпит.

За кандидатите без опит, от Академията организират безплатен подготвителен курс. Участниците в него ще усвоят основи на програмирането с помощта на опитни специалисти. Всеки желаещ да се включи в курса трябва да завърши кандидатурата си за Telerik Academy Alpha с Java до 22 август. Кандидатстването за курса се случва на база кратко представяне и отговор на мотивационен  въпрос през сайта на Телерик Академия. Основният фактор при последващия подбор на кандидати е тяхната мотивация и желание за развитие и учене.

Кандидатите, които имат опит в областта и искат да си гарантират място още през лятото, също трябва да завършат кандидатурата си до 22 август и да се явят на ранния изпит на 24 август. Ако не са доволни от резултата, могат да се явят отново на редовния изпит на 19 октомври.

За програмата и обучението

Telerik Academy Alpha с Java подготвя курсистите за успешно развитие в ИТ сектора чрез работа по проекти в среда, близка до реалната. Програмата се провежда в малка група от 40-45 човека , които работят разделени в екипи по подобие на средата в софтуерните компании. Лекторите в програмата стават ментори на курсистите и им помагат по пътя към реализацията им като Java специалисти. В края на обучението курсистите създават цялостно уеб приложение.

Продължаваща кариерна подкрепа

Трейнърите на Телерик Академия остават до курсистите до 12 месеца след края на обучението. Напътстват ги в процеса по търсене и избор на най-подходящо работно място за тях, в подготовката за интервютата, изготвяне на CV и портфолио.

Последното издание на Alpha с Java за 2021 година ще започне на 15 ноември.