60 безплатни онлайн курса за всичко, което искате да научите

60 безплатни онлайн курса за всичко, което искате да научите. Колекцията предоставя Hubspot в публикация с добри опции за повишаване на квалификацията и уменията.

“Инвестицията в знания винаги е с най-добра лихва”,

казва Бенджамин Франклин. Сентенцията никога не е била по-вярна, отколкото днес.

С непрекъснато появяващите се нови технологии се усеща осезаем натиск за непрекъснато повишаване на квалификацията. Независимо дали искате повишение на работата или да се преквалифицирате в нова област, ще трябва да се ангажирате с усвояването на нови умения.

Трябва да сте наясно, че от изучаването на нови умения може да бъде предизвикателство, което  отнема доста време. Всъщност някои експерти смятат, че са нужни около 20 часа, за да се запознае човек с дадена тема и да придобие определен набор от познания по нея. Разбира се, ако искате да станете експерт – е, тогава ще отнеме още повече време.

Блог публикациите и подкастите са чудесни отправни точки за изследване на определена тема. Но онлайн бизнес курсовете ще ви осигурят необходимото време и възможност, за да се задълбочите и наистина да овладеете ново умение. Освен това повечето курсове са съставени от видеоклипове и упражнения по заявка, с чиято помощ можете да напредвате със собствено темпо.

 60 безплатни онлайн курса за всичко, което искате да научите

Курсове по програмиране

Научете се да програмирате от Codecademy

Онлайн уроци за кодиране с лесни за следване инструкции, незабавна обратна връзка и тестван учебен план, който може да помогне на всеки да се научи как да пише код.

Въведение в компютърните науки от Udacity

Запознайте се с ключовите концепции за компютърни науки в този уводен курс по Python. Ще научите чрез правене и ще изградите своя собствена търсачка и социална мрежа.

Въведение в HTML и CSS от Udacity

Обучението ще ви научи на основите на уеб разработката, заедно с най-добрите практики и професионални техники за решаване на проблеми, като използвате Инструменти за програмисти.

Разработка на приложения за iPhone от Alison

Този курс за разработване на приложения за iPhone ще ви даде всичко, от което се нуждаете – от това как да използвате програмиране на Objective C до създаване на мултитъч функционалност. С ясни видео уроци, които са лесни за следване, този курс ще ви запознае с най-новите тенденции в развитието на приложенията за iPhone.

Предпоставки за задълбочено обучение: Numpy Stack в Python от Udemy

Комбинацията Numpy, Scipy, Pandas и Matplotlib представлява подготовка за задълбочено обучение, машинно обучение и изкуствен интелект.

Алгоритми, част I от Coursera

Този курс от Университета в Принстън обхваща съществената информация, която всеки сериозен програмист трябва да знае за алгоритмите и структурите на данните, с акцент върху приложенията и научния анализ на производителността на реализациите на Java.

Основи на самоуправляващите се устройства: Представяне на Аполо от Udacity

Чрез този курс ще можете да идентифицирате ключови факти за автоноомните автомобили и да се запознаете с архитектурата на Аполо. Ще можете да използвате HD карта, локализация, възприятие, прогнозиране, планиране и контрол.

Машинно обучение от Coursera

Машинното обучение е науката да накарате компютрите да действат, без да са изрично програмирани.

Курсове за лично и професионално развитие

Мениджмънт

Побеждаване на страховете от публични изяви от Udemy

Разберете основните техники за преодоляване на страха от публично говорене.

Научете как се учи: Мощни психични инструменти, които да ви помогнат да овладеете трудни предмети от Coursera

Този курс дава лесен достъп до безценни техники на обучение, използвани от експерти в областта на изкуството, музиката, литературата, математиката, науката, спорта и много други дисциплини.

Комуникационни умения – убеждаване и мотивация от Alison

Този курс ще ви запознае с основните комуникационни умения, които подпомагат убеждаването, ще ви преведе през разликите между убеждаването и манипулацията и ще ви покаже как да използвате силна комуникация, за да мотивирате хората около вас.

Успешни преговори: Основни стратегии и умения от Coursera

В курса, създаден от Университета в Мичиган, ще научите и ще практикувате четири ключови стъпки към успешното договаряне.

Инструментариумът на мениджъра: Практическо ръководство за управление на хора на работното място от Coursera

Този курс ви дава практическо ръководство за управление на хората по време на работа. Няма значение дали сте мениджър за първи път в магазин или среден мениджър в офис среда – еднакви умения важат за всяко работно място.

Как действат великите лидери от Alison

Обучението очертава отличителните белези на големите лидери, защо лидерите трябва да чуят истината и как да се справят с несъгласията на екипа.

Въведение в управлението на проекти от Udemy

Този курс предлага основни инструменти и техники за управление на проекти.

Умения за разрешаване на конфликти от Coursera

Запознайте се с уменията за слушане, умения за вербална и невербална комуникация и как да съставите план за управление на конфликти, който може да доведе до положителни решения.

Успешно преговаряне: Основни стратегии и умения от Coursera

Всички преговаряме ежедневно. На лично ниво преговаряме с приятели, семейство, продавачи на автомобили, работодатели и много други. Преговорите също са ключът към успеха на бизнеса.

Личностно развитие

Специализация за кариерен успех от Coursera

Изградете основни умения за работното място. Подобрете вашата работоспособност и напреднете в днешната динамична работна сила.

Наука за щастието от EdX

Безплатен 8-седмичен курс за наука за щастие, който ще предложи практически, подкрепени с изследвания съвети за живота на щастлив и смислен живот.

Науката за благополучието от Coursera

Целта на този курс е не само да научим какво казва психологическото изследване за това, което ни прави щастливи, но и да приложим тези стратегии на практика.

Курсове по дизайн

Безплатен курс за UX дизайн от Springboard

Научете UX дизайн с тази безплатна учебна програма, която обхваща най-добрите техники и методи, включително потребителски изследвания, персони, създаване на прототипи и фиксиране.

Adobe Illustrator за абсолютни начинаещи от EduOnix

Научете как да овладеете Adobe Illustrator с примери от реалния свят.

Курсове за бизнес и финанси

Безплатна MBA онлайн от Smart

Създаде от бизнес професори от най-добрите MBA програми, учебният план самостоятелно насочен софтуерен подход с съвместни онлайн казуси и групови проекти. Той е гъвкав и структуриран за съвременния професионалист.

Основи на бизнес стратегията от Coursera

Развийте способността си да мислите стратегически, да анализирате конкурентната среда и да препоръчате твърдо позициониране и създаване на стойност. В този курс ще проучите основата на теорията и основата на успешната бизнес стратегия и ще усвоите инструментите, необходими за разбирането на тази стратегия.

Как да изградим стартираща компания от Udacity

Въведение в ключовите стъпки, необходими за изграждането на успешен стартъп.

Безплатна диплома по е-бизнес от Alison

Този курс е предназначен да повиши разбирането ви за това какво включва електронния бизнес и как да приложите успешна стратегия за е-бизнес, така че уебсайтът, който управлявате, наистина да работи добре.

Инвестиране на фондовия пазар за начинаещи от Udemy

Научете основите на фондовата борса чрез изчерпателни, интересни и забавни лекции.

Корпоративни финанси от Нюйоркския университет от iTunes

Корпоративните финанси е всеобхватно обучение за цялостната картина на нещата. То разглежда финансовите принципи, които уреждат начина, по който предприятията събират средства, инвестират ги в активи и проекти и връщат тези средства на инвеститорите.

Курсове по маркетинг

Основни курсове по маркетинг

Сертифициращ курс по inbound маркетинг от HubSpot Academy

От привличането на заинтересовани от Вашия продукт хора до ангажиране на потенциални клиенти и доволни потребители, този курс обхваща основите на това какво представлява inbound маркетингът.

Основи на маркетинга: Кой е вашият клиент? от EdX

Открийте как да се сдобиете подходящите клиенти и да развиете бизнеса си.

Как работят уебсайтовете от Google Garage

Научете основите на уебсайтове, списъци с местни фирми, сайтове за преглед, социални медии, мобилни приложения и др.

Google Analytics за начинаещи от Google

Този курс показва на новите потребители на Google Analytics как да създадат акаунт, да внедрят проследяващ код и да настроят филтри за данни. Ще научите как да навигирате в интерфейса и отчетите на Google Анализ и да настроите табла за управление.

Курсове за създаване на съдържание

Сертифициращ курс за създаване на съдържание от HubSpot Academy

Захранвайте бизнеса си със забележително съдържание. Този курс ще Ви научи как разказването на истории. Също така да създавате съдържание, да го пренареждате и популяризирате, за да създадете машина за маркетинг на съдържание..

Вирусен маркетинг и как да създадете вирусно съдържание от Coursera

Някога се питах защо някои неща стават популярни, докато други неща не? Този курс обяснява как се захващат нещата и може да ви помогне да приложите тези идеи, за да станете по-ефективен търговец.

Бизнес блогове от HubSpot Academy

Бизнес блогът е нещо повече от писане и публикуване на съдържание с надеждата, че ще привлечете клиенти. В този курс ще научите как да изработите стратегия за блогове, която стимулира растежа на бизнеса, да създадете качествено съдържание във фирмения блог, което клиентите обичат, и да изградите стратегия за гостуване на блогове, захранвана от SEO.

Курс за онлайн видео маркетинг от HubSpot Academy

Това онлайн обучение за видео маркетинг ще Ви научи как да започнете с онлайн видео маркетинг, за да привлечете по-добре, да ангажирате и да зарадвате аудиторията си.

Курсове по маркетинг на социални медии

Курс за социални медии от HubSpot Academy

Обучението предоставя всичко необходимо за изграждане на стратегия за социални медии. Курсът е безплатен, но полагането на изпита се заплаща ($ 199).

Въведение в стратегията за социални медии от Skillshare / Buffer

Независимо дали искате да насърчите познаването на бранда, да увеличите трафика на уебсайтове или да стимулирате продажбите, този курс може да ви научи как да изработите стратегия за социални медии, за да постигнете целите си във Facebook и Twitter.

Facebook Blueprint от Facebook

Този огромен ресурс от безплатни самостоятелни часове по социални медии ще обхване най-добрите практики и топ стратегии, използвани от някои от най-големите световни марки. Полагането на изпит за сертифициране се заплаща

Курсове за YouTube от Creator Academy

Курсовете в YouTube ви учат на всичко, свързано с платформата, включително как да печелите пари с реклами в нея, как да добиете представа с Google Analytics и други.

Видео сторителинг за социални медии от Social Creators

Този едночасов курс за срив ще ви помогне да направите висококачествени видеоклипове с вашия iPhone или Android устройство, така че да можете да започнете да блокирате и да споделяте ангажиращи видеоклипове в своите акаунти в социалните медии.

Instagram Marketing 2019: Увеличете последователите си от 0 до 40K за 4 месеца от Coursera

Научете как да развиете профил в Instagram от идея до 40K последователи за 4 месеца.

Разработване на маркетингова стратегия на Instagram за вашия бизнес от HubSpot Academy

Научете как да изградите и внедрите успешна маркетингова стратегия за Instagram.

Изградете и развийте марката си в Instagram от CreativeLive

Обучението ще ви помогне да пропуснете алгоритъма на Instagram. Ще научите как да спечелите повече последователи, да стимулирате повече продажби и да увеличите бизнеса си.

Безплатен курс за анализи на социални медии за начинаещи от Quintly

Този курс ще покрие основните принципи на анализа на социалните медии и е полезен както за начинаещи, така и за маркетолозите, които искат да обновят знанията си.

Flight School и Видеореклами в Twitter от Twitter

Независимо дали сте традиционен телевизионен купувач, дигитален купувач или социален стратег, тези два курса ще ви помогнат да изградите знанията и уменията, необходими за постигане на целите на видеорекламата към вашите клиенти.

Въведение в рекламата в социалните медии от Skillshare

Рекламата в социалните медии е един от най-мощните начини да се свържете с клиентите и да постигнете маркетингово въздействие. Този курс ще ви помогне да зададете цели на кампанията, да сегментирате добре и да оптимизирате кампаниите за дългосрочен успех.

Курсове по маркетинг по имейл

Майсторски клас за „студен“ имейл от Mailshake

Независимо дали използвате „студен“ имейл, за да се свържете с инфлуенсъри, да изградите личния си бранд, да намерите ментори или да разширите мрежата си, силата му не трябва да се подценява. Обучението показва как да превърнете теорията в практика по начин, който е едновременно ефективен и ефективен.

Маркетинг по имейл от Constant Contact

Научете как да планирате, проектирате, създавате и измервате имейлите си.

SEO курсове

Платени реклами от Google

Ако не знаете откъде да започнете с рекламните продукти на Google, Academy for Ads ще Ви ориентира откъде да започнете с мини уроци. Сред темите са програматик реклама, Adwords, двойно кликване и видеореклами.

SEO обучение от Moz

Научете SEO съвети и трикове от Moz. Изградете умения във всичко – от изследване на ключови думи и изграждане на линкове до одити на сайтове и други.

Курсове по продажби

Сертифициращ курс от HubSpot Academy

В обучението ще научите как да разширите продажбите си, да затворите повече сделки и да развиете кариерата си.

Изкуството на продажбите: Овладяване на специализацията на процеса на продажба от Coursera

Този курс е предназначен да ви направи по-ефективни и ефикасни, докато преследвате целите си за продажби. Разберете как да се откроите сред тълпата, да привлечете клиенти и да изградите подкрепа за инициативи във вашата компания.

Сертифициране за активиране на продажбите от HubSpot Academy

В този самостоятелен онлайн курс и изпит ще научите как да оптимизирате маркетинга и продажбите. Преодолейте разликата между маркетинговите и търговските екипи със стратегии и тактики от над 25 световно известни лидери.

Обучение на мениджър продажби от HubSpot Academy

Научете как да дефинирате целевия си пазар, да създадете скалируем процес на продажби и да изградите програми за обучение, коучинг, наемане и борд, за да помогнете на вашия търговски екип да расте.

Техники за продажби за напреднали от SalesScripter

Тази програма е създадена, за да ви даде стратегически подкрепен процес. Тя обхваща изграждането на стойностно предложение, задава правилните въпроси, по-ефективно затваряне на сделки и още. Ще продавате повече, а още по-добре – продажбата ще стане по-забавна.

Курсове за електронна търговия

Dropshipping 101 от Shopify Academy

Обучението споделя методи за намиране на продукт за продажба, тестване на неговата популярност и изграждане на незабравима марка.

Продуктова фотография за електронна търговия от Shopify Academy

В този курс ще научите как да нагласите собственото си домашно студио и да правите снимки на продукти със своя смартфон или цифров фотоапарат.

Inbound маркетинг за електронна търговия от Groove Commerce

Открийте лесни начини да увеличите ефективността на сайта си с това изчерпателно ръководство за inbound маркетинг за електронна търговия.

Маркетинг по имейл за електронна търговия от Skillshare

Научете как да използвате автоматизация, оптимизация и персонализация, за да подобрите бизнеса си чрез имейл.

Ученето е инвестиция, която продължава да се отплаща

Надяваме се, че ще намерите онлайн бизнес курса, който Ви е нужен, за да направите следващата стъпка в кариерата си – независимо дали повишение или квалификация в изцяло различна сфера.

Каквато и да е причината ви, изучаването на нови умения ще ви даде конкурентно предимство на бързо променящото се работно място тези дни. Плюс това, колкото повече инвестирате в обучението си, толкова по-добре ще растете в кариерата.

Още информация за ИТ обучения в България