Телерик Академия отваря прием за програмата Alpha с Java

Обучението стартира наесен в малки групи с персонализиран подход на преподаване и фокус върху практически проекти

Телерик Академия отваря прием за програмата Telerik Academy Alpha с Java, която ще стартира през ноември. Обучението по един от най-популярните програмни езици в света е последната Alpha програма за подготовка на младши програмисти. То се провежда в малки групи с фокус върху практическите знания и под менторството на опитни трейнъри. Кандидатурите ще се приемат до 18 октомври на сайта на Телерик Академия и включват автобиография и кратък когнитивен онлайн тест.

Програмата e подходяща за кандидат-студенти, студенти и хора от различни области, които искат да се реализират в ИТ сектора. От тях се изискват базови познания по програмиране, които могат да придобият чрез безплатния подготвителен курс на Телерик Академия. Той ще се провежда веднъж седмично в периода 3 септември – 10 октомври. За това време кандидатите ще навлязат в света на програмирането и ще получат всички необходими знания, за да са готови за входящия изпит за Telerik Academy Alpha с Java. Желаещите да се включват в подготвителния курс, ще бъдат приети на база кандидатурата си, която трябва да завършат до 24 август.

За кандидатите с опит Телерик Академия предлага подробни онлайн материали за самоподготовка, както и организира предварителен изпит (early-bird) на 25 август, за който могат да използват всеки от езиците Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. Той им дава ранен шанс да си гарантират място в програмата, а ако не са доволни от резултата си, могат да се явят и на редовния изпит на 19 октомври.

В рамките на 6 месеца и над 440 часа курсистите ще получат модерно технологично обучение, ще работят в екип и индивидуално в условия, близки до работната среда, като през цялото време ще разработват и надграждат свое собствено портфолио. Обучението се провежда в малки групи (40 души), което позволява на трейнърите да влязат в ролята на ментори с индивидуален подход към всеки участник.

Финалният проект е изграждане на цялостно софтуерно решение, възложено от бизнеса. Курсистите трябва да приложат най-добрите и модерни практики от света на Java, които усвояват през цялото си обучение в курса.

В програмата е силно застъпено и развитието на личностните и комуникационни качества на курсистите, сред които умението да използват обратната връзка за израстване, работа в екип, подготовка за интервюта и навлизане в нова работна среда. Помощта за курсистите от страна на Телерик Академия продължава и след завършването им. Те получават съвети, полезна информация и ключова подкрепа по време на процеса по търсене на работа.

Желаещите да научат повече за Java и обучителната програма, могат да го направят на 8 юли по време на безплатен уебинар с участието на експерти, организиран от Телерик Академия.

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook facebook.com/TelerikAcademy и LinkedIn Telerik-Academy.