Приемът за програмата Alpha с JavaScript на Телерик за 2022 г. стартира

Приемът за програмата Alpha JavaScript на Телерик за 2022 г. стартираПриемът за програмата Alpha с JavaScript за 2022 г. Telerik Academy стартира. Това съобщават от водещата образователна организация за летящ ИТ кариерен старт.

Кандидатстването за пролетното онлайн издание на обучението е отворено до 20 февруари 2022 г. Всеки, който иска да премине безплатно през онлайн курса по основи на програмирането преди програмата, трябва да заяви интерес до 3 януари. В обучението участниците пишат първите си редове код, като получават насоки от експерти от индустрията и ментори.

Прием в 6-месечната програма

Кандидатстването в програмата Alpha с JavaScript е отворено както за хора с начален опит в сферата, така и за напълно начинаещи. Обучението стартира на 21 март в изцяло онлайн формат, което дава достъп на всеки желаещ, независимо къде се намира. да поеме по пътя към своето ИТ кариерно развитие.

На 16 декември ще се проведе безплатен онлайн уебинар. На него водещият трейнър в програмата Надежда Христова, ще разкаже в детайли за самото обучение. Ще бъдат обсъдени възможността за безплатна подготовка преди него, кандидатстване и прием.

Безплатният курс по основи на програмирането

Безплатният курс по основи на програмирането се провежда преди програмата Alpha JavaScript. Той е с отворен достъп за всеки без предишен опит, който желае да започне своя път в ИТ сферата.  Участниците стартират от нула знания и умения в областта. В рамките на 6 уикенда усвояват основите на програмирането. Също така разбират процесите и базови команди. Учат се как да използват компютър за задачи, които иначе биха направили ръчно, а сега чрез код. С придобитите знания, те ще са готови и за входящия изпит за Alpha с JavaScript.

Този встъпителен курс е подходящ и за хора, които искат да тестват уменията си и да придобият допълнително увереност преди входния изпит.

За кандидатите с предварителен начален опит се провежда и ранен приемен изпит – на 5 януари. По този начин още в началото на годината имат шанс да гарантират мястото си в обучението. Ако не са доволни от резултата, могат да се включат отново в следващия изпит.

Изграждане на търсени умения

Курсистите в Alpha с JavaScript ще работят по реални проекти. Предстои да разработват цялостни уеб приложения от задание до успешна реализация. Те преминават седмично през над 40 часа лекции и практически упражнения, За успеха им се грижат 16-членен екип от технологични, soft skills трейнъри и ментори. Курсистите формират необходимите технически умения, ключови за успеха им. В същото време развиват и своите личностни и комуникационни качества чрез Soft skills модула в обучението.

„Историите на нашите курсисти са доказателство, че всеки, който е мотивиран и има желание да учи, може да започне успешна ИТ кариера. Според данни от последните издания на Alpha програмите ни, 82% от курсистите ни идват от други сфери и чрез обучението си в Телерик Академия променят изцяло кариерния си път“, коментира изпълнителният директор Александра Мечкова.

За Телерик Академия

Създадена през 2009 г. от основателите на Telerik и с общност от над 140 хил. души, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България.

Още информация за ИТ инициативи и обучения