Тази неделя се провежда втори кръг на CodeIT 2021

Тази неделя се провежда втори кръг на CodeIT 2021. Международният конкурс по програмиране сe организира от Мусала Софт.

Тази неделя се провежда втори кръг на CodeIT 2021

Кръгът на 12 декември е от типа „СПРИНТ“ – започва в 14:00 и завършва в 17:00ч. Състезателите в основното и Junior класиране ще трябва да се справят за три часа с няколко различни по трудност задачи.

Спринтът се провежда под патронажа на проф. дн инж. Иван Кралов, Ректор на Технически университет – София, проф. д-р Огнян Наков, Декан на факултет компютърни системи и технологии при ТУ – София и Ивайло Ушагелов, Директор на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“.

Първо място в CodeIT 2021 в класирането на преминалия първи кръг „Маратон“ зае Емил Инджев от Русе и студент по компютърни науки в Университета в Оксфорд, на второ и трето място са Александър Губица и Душко Обрадович от Сомбор, Сърбия.

Класирането за всички кръгове и всички новини за състезанието, могат да се следят на сайта на надпреварата.

CodeIT – регламент

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците, но основната група състезатели  са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране. Много от тях са медалисти от национални и международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България.

Финалният присъствен кръг, в който участват 12-те най-добри състезатели през сезона, ще се състои през юни следващата година.

Още новини за ИТ прояви