По-малко от 2 седмици остават за участие в СУПЕР STEM 2019

По-малко от 2 седмици остават за участие в СУПЕР STEM 2019, националния конкурс за STEM науки в България „Търси се, кой е SUPER STEM в твоето училище“.

Учениците

2 седмици остават за участие в СУПЕР STEM 2019

Ученици от 1. до 12. клас и учители ще могат да участват в 3-тия национален конкурс за STEM науки в училище. Организаторите на проявата са EduTechFlag в партньорство с водещия в света център за STEM науки – Научния Център Карнеги, Пенсилвания, САЩ.

За участие е необходимо да изпратите идея (резюме 1/2 страница) за ваше постижение и/или експеримент, проект, хрумване или участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM.

Учениците могат да участват с резюмета на проектите си в три направления:

1) STEM,

2) STEAM (TSEM + Art) – STEM и изкуства и

3) STEMS (STEM + Sports) – STEM и спорт.

Учителите

ще могат да участват със STEM проекти, в които са включили свои ученици, в две категории. Това са:

  • DIGITAL EXCELLENCE – учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM и
  • STEM AMBASSADOR – учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на ИТ/програмирането/софтуерните технологии и други активности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.

Училището, което участва най-активно с проекти и участници, ще бъде класирано като национален победител STEM училище България 2019 с награда златна купа.

Класирането в надпреварата ще бъде обявено в края на м. декември 2019 г. Церемонията по награждаване предстои през януари 2020 г.

Още новини за ИТ инициативи