Хакни проблемите на България в Академия за иновации 2020

Спечели 10 000 лв., едногодишно менторство, стипендия, бъдещо пътуване.

От 5 до 6 юни в рамките на 24 часа ще се проведе за седма поредна година състезанието за стартиращи иновативни идеи на студенти Академия за иновации – Bulgaria Innovation Hackathon.

Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter. В партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Представителството на ЕК, ЕИБ и фондация “Америка за България”.

Проектът е победител в национални награди за предприемачество, в категория “Инвестиране в предприемачески умения на студенти в България” на Министерство на икономиката през 2019 г. Подгласник през 2016 г. През 2018 г. е отличен е с грамота от Европейската комисия за модерен образователен проект.

През него за седем години са минали над 3000 студенти и са създадени  30 устойчиви стартиращи компании.

Голямата финансова награда за отбора победител през 2020 г. е 10 000 лв., осигурени с подкрепата на Европейска инвестиционна банка.

Още две идеи ще бъдат отличени със специални награди от партньори на събитието – едногодишна стипендия и участие в предприемаческа програма.

Състезанието се реализира под формата на 24 часов Bulgaria Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране). Тази година във връзка с извънредното положение, обявено в България заради пандемията от коронавирус Covid-19, ще се проведе изцяло онлайн.

Отборите ще имат възможността да разработват и прототипират идеи за справяне с кризата, подобряване на средата в България, нови бизнес модели и устойчиви иновации. Проектите на студентите ще бъдат оценени от престижно жури от инвеститори, академични преподаватели, технологични експерти и иноватори.

Предварителна регистрация за отбори студенти, (с до 5 участници), ще тече от месец март до края на месец май в сайта на организаторите: http://bit.ly/InnovationAcademy2020