Най-младият участник в Наградите на БАИТ Соня Генова с нов проект в ИТ сферата

През 2017 г. Соня Генова от Добрич (тогава само на 10 години) кандидатства за Наградите на БАИТ. Разработеното от нея мобилно приложение – игра с въпроси и отговори от основните предмети в 3-ти клас й донесе поощрителна награда. Журито награди постижението й с плакет и грамота, а спонсорите осигуриха предметни награди.

Днес Соня продължава своето развитие в областта на високите технологии. Наскоро тя се свърза с нас, за да ни направи съпричастни с новия й проект – видео уроци за системата Ардуино. Липсата на подходящи и достъпни български материали в Интернет я вдъхновява да подготви за своите връстници серия от уроци подходящи за начинаещи в тази сфера. Идеята на Соня е те да станат част от един по-голям бъдещ проект.

Видео уроците са достъпни в канала на Соня в youtube – https://www.youtube.com/channel/UCUi2EIKUGJDje8uZhGql1hA/playlists.

БАИТ ще продължава да търси и поощрява млади таланти. Щастливи сме от факта, че Наградите на БАИТ са устойчива платформа, която отличава и насърчава младите хора, търсещи професионално развитие в ИКТ индустрията и доказва, че талантът се цени и усилията се възнаграждават.