Datathon Hack The News предстои от 21 до 27 януари 2019 г.

Datathon Hack The News предстои в периода 21-27 януари. Това съобщават от Data Science Society, стейкхолдър на eSkills For Future.

Datathon Hack The News предстои от 21 до 27 януари

Дейтатонът

Доверието в новините драстично се е понижило, но някога сте се чудили защо вече не гледате новините и какви са причините за липсата на новини?

Data Science Society отговарят на въпросите, като провеждат Datathon Hack The News в периода 21-27 януари. Целта на международното състезание е да намери постоянно решение на проблема с пропагандата и манипулациите в новините. Идеята на организаторите е да бъде създаден алгоритъм, който засича къде и каква пропаганда има в даден текст.

Подкрепа за инициативата оказват изследователи от някои от най-големите световни университети – Катарският институт за компютърни изследвания, Масачузетския технологически институт (MIT), университетите в Шефийлд, Калифорния, Мичиган и Тексас.

Желаещите могат да се регистрират за дейтатона до 29 януари на линка .

Организаторите правят специален онлайн Meetup с фокус върху НЛП и Извличане на знания от текст. Онлайн излъчването можете да гледате тук, като ще получите допълнителна информация какво да очаквате по време на състезанието.

Data Science Society

Data Science Society е глобална общност от доброволци – експерти в обработката на данни, моделиране и анализ. Организацията вече 4 години прилага експертизата на членовете си в името на различни каузи. Сред най-значимите постижения на организацията с над 1800 експерти и ентусиасти са разработването на инструменти за прогнозиране на замърсяването на въздуха в градската среда, както и използването на самообучаващи се алгоритми за идентифициране на фалшиви новини.

-> Запознайте се с предизвикателствата пред ученият по данни